Gratis extra geheugen in je Windows 8 en snel
Recente Tweets
Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Windows 8 sneller maken, 'Gratis extra geheugen'

Hoe je Windows 8 een stuk sneller kunt maken met eenvoudige aanpassingen. Er zijn nogal wat trucs om je Windows 8 sneller te maken, met name voor het opstarten en het afsluiten en het sneller internetten. Vele sites benoemen alleen het uitschakelen van onnodige programma's. WIj Proberen dieper te graven, en hebben een extra handige tool ondekt waardoor de pc gratis in snelheid verdubbeld wordt. (Met name win8) Deze uitleg is simpel zodat je zelf je Windows 8 versie sneller kunt maken.

Met onderstaande stappen geven we u de juiste informatie.

Pc sneller maken met readyboost (Windows 8) ook win7 en vista.
Readyboost is het tooltje wat we willen gaan gebruiken om Windows 8 te versnellen. En met name het schakelen of openen van programma's en bestanden die het niet zo vloeiend meer deden of altijd al traag waren tot vastlopen toe. (Ook online bewerkingsprogramma's worden hiermee veel sneller dan u gewend zou zijn) U maakt alsware door dit een doen een soort van extra Ram geheugen in de pc aan. Maar dan een stuk goedkoper natuurlijk, maar wel effectief.

Heb je een Sd-kaartje of een Usb-stick bij de hand? En is deze minimaal 1GB groot? Het liefste gebruiken we voor deze aanpassing maximale grootte van 4GB. Dus mocht je ergens een Sdkaart willen kopen of Usbstick, neem dan 4GB.

Stop het kaartje of stickje in je laplop of computer, en zorg eerst dat deze geformatteerd wordt. Het formatteren doe je simpel, door naar "Deze pc" te gaan, (Voorheen 'Mijn computer' daar ziet u nu de stick als extra schijf staan. Klik nu rechtermuisknop en druk op formatteren. Kies in het rijtje voor bestandssysteem: FAT32 en schakel snel formatteren uit. Druk nu op start, en wacht tot dat het formatteren klaar is. (Ongeveer een 15 min)

Na het formatteren gaat u weer naar deze aangekoppelde schijf, en klikt u rechtermuissknop waarna u de 'Eigenschappen' selecteerd. Meerdere tabblaadjes zult u nu zien. U kiest het tabje 'Readyboost'. En vink nu 'Dit apparaat gebruiken' aan. Met het maximale aan geheugen van de kaart of stick. en klik op toepassen en op ok. Herstart hierna de pc of laptop. en u zult zien dat dit echt de moeite was om dit uit te voeren.

Deze tool is dus ook geschikt voor Windows vista, Windows7, Windows8.

Achtergrond desktop
Standaard heeft de achtergond-foto van je windows 8 een grote resolutie in pixels. Hiervoor zou je zelf een klein zwart plaatje kunnen gebruiken (Of welke eenzijdige kleur je ook maar wil. Dit kun je in paint doen. Maak een klein vakje van een paar cm, en geef het de kleur die je wil en sla hem op als afbeelding. Klik op je desktop (Bureaublad) op rechtermuisknop en ga naar ''Aan persoonlijke voorkeur aanpassen''. Klik vervolgens op 'Bureaubladachtergrond' onderin het venstertje, en selecteer dan de lokatie van je net gemaakte afbeelding en voer de wijziging door. Nu je dit hebt toegepast zal de computer sneller laden, waardoor de opstarttijd van je Windows 8 al iets sneller is geworden.

Taakbeheer om onnodige programma's uit te schakelen
Dit is een stap die vaak op internet verteld word, en is ook zeker waar. Het uitschakelen van onnodige programma's zal voor een snellere computer zorgen. En vooral voor Windows 8. Welke programma's dit zijn. verschilt per persoon, maar u kunt denken aan bijvoorbeeld SKYPE of een oude virusscanner die er wel op zit maar niet gebruikt word omdat u een andere al gebruikt. Of programma's die u zelf handmatig normaliter zou opstarten.

Druk op Ctrl - Alt - Del, en het taakbeheer word nu gestart. Kies voor taakbeheer en selecteer het tabblaadje ''Opstarten" Ga nu op het programma staan welke u wilt uitschakelen. Druk vervolgens in het schermpje onderin op 'Uitschakelen. Alles wat u uitschakelt kunt u altijd met de hand weer opstarten zoals SKYPE. Alleen het voordeel is nu dat er minder programma's op de achtergrond voor noppes zouden meedraaien wat extra geheugen zou kosten.

Het indexeren uitschakelen in Windows 8
Om Windows 8 PC sneller te maken, kunt u ook doen door middel van het uitschakelen van de indexering Ga als eerste naar ‘Start’ en klik dan op ‘Deze computer’. (Of zorg dat je bij mijn computer uit komt) Kies vervolgens voor ‘Beheren’. (Heel klein reachtbovenin kun je dit vinden) Aan de linkerkant ziet u dan ‘Services en toepassingen staan’. ‘Services’ moet dan geopend worden. Ga op zoek naar de ‘ Windows Search’ en klik op deze. (Bij Windows 7 heet het 'Service Windows Search' Bij het ‘Opstarttype’ kunt u dan op ‘uitgeschakeld’ klikken. Vervolgens moet u nog even op ‘OK’ klikken.

Visuele effecten aanpassen
Hoewel we niet echt optimistisch zijn over deze aanpassing, is het toch wel een aanrader om dit uit te voeren als u een snellere Windows 8 versie wilt hebben. Want deze aanpassing maakt het schrikbarend sneller in zowel het internetten als opstarten en afsluiten. Ga naar 'Configuratiescherm' En vervolgens naar 'Systeem' En vervolgens naar 'Gevavanceerde systeem instellingen' dan naar tabblad 'Geavanceerd' vervolgens naar 'Instellingen' en dan naar "Visuele efecten'' In dat lijstje selecteerd u 'Beste prestaties' En klikt vervolgens op toepassen. Herstart de PC en zie hoe snel het is, en met name internet. Vind je de tekst toch te slecht? Pas deze instelling dan weer terug naar origineel met deze stappen.

Msconfig aanpassen processor
Via Msconfig die je kunt vinden bij je startknop-menu op bij zoeken, TYP: Msconfig, vervolgens krijg je een venster. Ga naar 'Computer opstarten' en vervolgens naar 'Geavanceerde opties' Zet daar het aantal processors op maximaal en klik op toepassen. Door dit tooltje zal de pc ook weer sneller opstarten in Windows 8

Welkomsscherm Windows 8 - Inlogscherm overslaan
Je kunt door dit de pc in Win8 versnellen door deze stap uit te voren. Ga via Start naar Uitvoeren en typ: control userpasswords2 gevolgd door Enter. Verwijder het vinkje bij Gebruikers moeten gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken. Bevestig met OK Heeft u geen wachtwoord eer ingevuld? (Vul dan nu niets in)

Internet browser aanpassen
Gaande vanuit dat u ook al Google chrome gebruikt voor de snelheid op internet. Zoniet? dan kunt u deze bij ons overzicht 'Programma's' downloaden. Maar we hebben nog een tip, je kunt de Google Chrome browser zelf ook sneller maken. Lees hier hoe je Google Chrome sneller kunt maken.

Bootvisje voor Windows 8 en voorgaande versies
Een bootvisje betekend letterlijk, het sneller booten van de pc, (Sneller laten opstarten. Dit tooltje is zeer klein, maar werkt daarentegen wel mee om je pc sneller te laten opstarten. Het bootvisje is al geschikt voor Windows Xp,Windows Vista, Windows 7 En ook Windows 8. Een aanrader voor alle systemem. Download hier het bootvisje

CCleaner tool om prestatie te verhogen
Dit tooltje kunt u uitvoeren en hieronder downloaden. Het tooltje zorgt ervoor dat onnodige troep en verwijdere gegevens nog eens extra opruimt. U zult daardoor ook merken dat de pc weer een stuk frisser en sneller word.
Klik hier voor de download Ccleaner.