GEEN GLASVEZEL ZIGGO
Recente Tweets
Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

GÉÉN GLASVEZEL VOOR ZIGGO.
Waarom geen glasvezel voor Ziggo? We beginnen bij het begin toen Ziggo de strijd nam met Upc om Nederland te voorzien van de coaxcabel.  Er was in Nederland wel coax aangelegd maar weinig providers wilde hier nog op leveren omdat hier echter nihil handel meer inzat aldus de geleerden die een gat in de markt zagen voor glasvezel.

Dhr Chriet Titulaer in 1985 zijn mening verteld over glasvezel'. De coaxkabel werd snel overgeslagen omdat er een nieuwe technologie bestond, "Glasvezel" Waarvan nu Kpn de grootste aandeel houder is. Ziggo en voormalig Upc kwamen met een voorstel om de coax-gebieden te halveren. Elk patrij kreeg 50% van de koperkabel in Nederland. Ziggo de rode gebied en Upc de blauwe gebieden. 

2 bedrijven die samenwerken maar toch.. hierin verdeeld laten ze elkaar met rust en mogen ze niet in elkaars gebieden gaan concurreren. Na het verdelen van de gebieden zijn ze flink gaan pompen in het kopernetwerk, ze wilde sneller en sneller. tot de maximale snelheid bereikt te hebben. Hierna hebben ze hun netwerk van koper overgezet in een razend snel tempo naar glasvezel want er was geen tijd meer te verliezen want glasvezel is in opmars.
Waarom dan niet tot in huis glasvezel? Omdat ze de rechten tot de eindversterker in de gemeentes hebben, en niet tot in huis om glasvezel aan te sluiten. ''Aldus het verhaal van de glasvezel bekabelaars'' Of het waar is zullen we niet helemaal weten..
Lees bericht onderzoek T.N.O.


Ziggo-netwerk is klaar voor de toekomst
Ziggo heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in haar netwerk, dat inmiddels vrijwel geheel uit glasvezel bestaat tot bijna in huis, en is volledig klaar voor de toekomst (onderzoek TNO voor het Ministerie van Economische Zaken, februari 2010). Voor de komende 10 jaar is er daarom geen enkele noodzaak om tot in de woning glasvezel aan te leggen.

Ondertussen 2016
Ziggo biedt haar abonnees betrouwbare diensten en levert internetabonnementen met een downloadsnelheid tot een eind Max van 500Mb. De echte glasvezel-bekabelaars bieden haar diensten nu tot 2000Mb en groeien door mogelijk al tot 4000mb, mede omdat zij gekozen hebben voor de nieuwste technologie.. Upc en ziggo vrezen hierdoor wel voor de komst van glasvezel.

Ziggo: Glasvezel is overbodig! En start een glasharde campagne! (Video NPO)


De huisaansluiting van glasvezel?
Hieronder ziet u het verhaal hoe de aansluiting loopt. Dit is een overduidelijk beeld waar men zich in vergist omdat iedereen er vanuit gaat dat Ziggo ook glasvezel gaat leveren. Er zijn 10 tallen providers die wel direct leveren aan huis. Waaronder de bekende: Vodafone, KPN, Telfort, Lijbrandt, Concepts ict, Obn, Xs4all, Xms, Kliksafe, Solcon, Obn, One, ONN.


Specifieke situatieschets. (Begin tot eindproces)

Hoe loopt het netwerk van Ziggo precies? 
Het signaal ontvangen we vanuit de lucht ( satelliet of de ether) in Lopik.
Vervolgens gaat dit naar de Header> Hub> Mainhub> Wijkcentrale> Groepsversterker> Eindversterker> Uw woning.



Het gedeelte header tot eindversterker is van glasvezel. 
Het gedeelte na de eindversterker tot uw huis is het kopernetwerk. 
Het kopernetwerk deelt u dus gezamenlijk met alle huishoudens in uw straat.  

Ziggo maakt nu dus gebruik van een deel glasvezel en een deel koper. De sterkte valt daardoor massaal in het niet.
De hoogte van de snelheid zal daarom nooit geen 2000MB per sec bereiken, wat wel mogelijk is voor een complete netwerk van glasvezel tot aan uw huis in de toekomst.

Koper is duur
Doordat koper zijn snelheid verliest is de klant vaak honderden euro's kwijt aan dure bekabeling. Want zodra u aan het oude netwerk van koper wilt meedoen is de eis van de koperprovider een goede bekabeling. (O.a hirschmann c12). Tevens bent u ook een vermogen kwijt aan versterkers om het signaal een boost te geven. Denk dus niet dat dit hetzelfde is dan de tijd dat we nog geen digitaal hadden! (digitaal is een heel ander systeem, en heeft snelheid nodig) We gaan naar het digitale tijdperk dat is een feit. Het analoog zal volledig verdwijnen. Waardoor u dus verplicht bent dure kabels versterkers en splitter te kopen voor een degelijk beeldsignaal.

Het afschuiven op een kabel signaal-probleem naar klant
Klanten zeggen altijd dat Ziggo het op de coaxkabel afschuift als er een signaalprobleem is. Dat klopt ook inderdaad, want 99% zit het probleem in uw huis, Ziggo geeft u in die zin ook zeker gelijk want de kabel moet 100% in orde zijn en pietje precies zijn aangesloten. Coaxkabel levert nu eenmaal problemen op met signaal. (Signaal verlies) U kunt het vergelijken met een hartoperatie die echt vakkundig moet worden uitgevoert en niet door een hobbyist. 

Heeft u nu coaxkabel en nog geen glasvezel kabel?  (POSITIEF)
Dit hoeft natuurlijk helemaal geen ramp te zijn als uw bekabeling 100% inorde is. Ook als Ziggo in de toekomst niet met glasvezel komt dan kunt u nog zeker jaren vooruit want onlangs is met nieuwe technologie gebleken dat zelfs de coaxkabel nu al tot 400mb kan. Wie weet is er nog wel meer uit te halen t.z.t. Daarnaast zijn er al enkele gebieden van Ziggo die wel al rechtstreeks glasvezel tot in huis zijn aangesloten.  

Per 13-04-2015 is de naam Upc volledig verdwenen in Nederland en alles gaat nu al verder onder de naam Ziggo. Wat als voordeel kan geven dat de prijzen omhoog schieten? In ieder geval minder concurentie en minder klachten terug te vinden op internet heef hier ook een positieve werking op.