Speedtest = Exacte snelheids test
Recente Tweets
Uw snelheid

Download snelheid
5.3 Mbps 

Upload snelheid
1.2 Mbps  TO low!

Overstappen naar een andere provider?
Vergelijk de mogelijke snelheid van andere providers. 
-> Provider kiezen & vergelijken


Speedtest glasvezel
Ideale speed-test als u een glasvezel provider heeft. Hiernaast kunt u de download testen. soms vragen providers om een screenschot te maken mocht u klachten hebben m.b.t uw snelheid bij uw provider. Deze kunt u dan ook gratis zonder toestemming delen van pclooptvast.nl

Calculator Bytes.
Upload KB/s naar Mb berekenen stelt u in staat exact uw snelheid van het downloaden te bereken. De converter calculator voor: bits bytes kilobits kilobytes megabits megabytes gigabits gigabytes. Verwarring onstaat er zeker omdat iedereen andere termen gebruikt. Met deze tool hoeft u zich nooit meer af te vragen hoeveel nu een mb is. 


Ingezonden door Edwin.
Ik haal mijn beloofde snelheid niet, De provider beloofde mij 20mb maar ik haal maar 12 mb binnen, ook heb ik hier de speedtest gedaan, en komt echt maar aan 12mb snelheid. waarom beloofd mijn provider kpn mij 20 mb sneheid hoewel ze dit niet leveren. ik betaal waar ik recht op hebt?

Admin: Beste Edwin natuurlijk begrijp ik dat u voor 20 mb snelheid betaald, maar dit is in werkelijkheid nooit te halen met een koper provider. Als je heel goed de contracten van de provider naleest staat er duidelijk in TOT 20 mb of TOT 50mb dit betekend in werkelijkheid dat het niet is wat je behaald of krijgt. Hiermee kampt 75% van Nederland. Maar er wordt niet om gelogen. Misschien wel door de verkoper om zijn sale te halen natuurlijk, maar het contract geeft meestal aan dat het gaat om verlies naar de centrale. Alternatief zou glasvezel zijn. dat is 99% zeker dat u dan de beloofde snelheid wel zult halen.

Speedtest = Meet internet snelheid 'Ook glasvezeltest'

Internet is niet meer weg te denken in deze maatschappij. Zowel bekabeld als draadloos werken we dagelijks met een internetverbinding. De snelheid van je internetconnectie ligt liefst zo hoog mogelijk. Alvorens je de snelheid van je internet verbinding kunt verbeteren, dien je ze eerst grondig te testen.

Wij zetten je op weg om een correcte snelheidstest uit te voeren.


Packet Dispersion analyse

Gevorderde gebruikers kiezen voor packet dispersion analyse om de internetsnelheid te meten. In tegenstelling tot een statische analyse gaat de computer hierbij meerdere pakketten versturen op verschillende tijdstippen. Deze pakketten hebben ook steeds een andere grootte.
Analyse van deze resultaten leert de gebruiker meer over de efficiëntie van het netwerk bij verschillende bestandsgroottes. Tijdens je internetsessies maak je gebruik van verschillende internetprotocollen. Het is bijgevolg mogelijk dat de snelheid voor het http-protocol goed blijkt te zijn, terwijl je bij voip-toepassingen problemen ondervindt. De resultaten van de packet dispersion analyse vormen de grondslag om verbeteringen en aanpassingen aan het netwerk uit te voeren.
Een tweede voordeel komt voort uit de gebruikte bandbreedte van het netwerk. Bij een packet dispersion analyse is het gebruik beperkt tot een deel van de bandbreedte. Zo ondervind je nooit vertragingen ten gevolge van de test.