Oude harde schijven worden niet meer herkend na installeren M2 SSD
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Na het installeren van een M.2 SSD worden anderen harde schijven niet meer herkend

Houd rekening mee als je een M.2 SSD installeert, dat dit er voor kan zorgen dat sommige SATA3 poorten worden uitgeschakeld. Als dit dus net een poort is die je al gebruikt voor je huidige HDD of SSD, wordt deze dus niet meer herkend. De beste methode om dit probleem op te lossen is naar de handleiding van je moederbord te kijken. Meestal staan hier mededelingen in zoals die van een M.2 installatie. Zie het plaatje hieronder wat je bijvoorbeeld zou kunnen tegenkomen in de handleiding.

Sata installatie
In deze afbeelding kun je dus zien nadat je een M.2 installeert welke poorten dan sluiten. Dus maakt jou huidige SSD of HDD gebruik van een van deze poorten? Dan dien je deze te moeten aansluiten op poort die nog wel beschikbaar is. Werkt je harde schijf dus niet meer na het installeren van een M.2 SSD dan is dit hoogstwaarschijnlijk het probleem.

Welke M.2 SSD kan ik het beste gebruiken? Er zijn veel verschillende M.2 SSD's Samsung hier de grootste speler. Klik hieronder op een van de 5 types om deze verder te bekijken.
1. Samsung 970 EVO 1TB M.2 SSD
2. Samsung 970 EVO Plus 500GB M.2 SSD
3. Samsung 860 EVO 250GB M.2 SSD
4. Samsung 860 EVO 500GB M.2 SSD
5. Samsung 970 EVO Plus 1TB M.2 SSD