Stroom en gas vergelijken? Bespaar je energie
Recente Tweets


Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower


500 euro kadoo?

NMa & Consumentenbond: Consumenten betalen jaarlijks gemiddeld tot 488 euro te veel aan elektriciteit. Door tijdig over te stappen naar een goedkopere leverancier valt veel te besparen.

Dat concludeert de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa in een donderdag verschenen rapport.

“Toch zegt slechts 36 procent van de consumenten dat ze eenmaal of meerdere malen zijn overgestapt. Consumenten denken dat het overstapvoordeel maar 72 euro is, in werkelijkheid kan dat dus tot 488 euro zijn'', vertelt de toezichthouder.

Wat een gedoe!
Veel potentiële overstappers vinden het switchen naar een goedkopere energiemaatschappij 'gedoe'. Daarom start ConsuWijzer, een vraagbaak voor consumenten, donderdag een campagne om consumenten hierover meer duidelijkheid te geven. bron: bnr.nl

DIT Hele verhaal is weer eens verkoop van de NMA.. (Nederlandse mededelings autoriteit)
Door het switchen blijft u zorgen voor een strijd!(concurentie)
Het enige wat scheelt is u variabele contract naar vast contract zetten zodat u verzekerd bent van geen prijsstijgingen. want tel je die stijgingen bij elkaar op met variabel naar vast? dan scheelt het absoluut geld. ongeveer 200 euro. Maar elektriciteit en gas kunt u ook bij uw huidige leverancier aanvragen. Switchen hoeft dus zeker niet.


Energie en gas vergelijken? Bespaar je energie...

Let op! wij geven u tips om alert te zijn op misleidende verkooptrucs en daarmee miskopen te voorkomen. Laat u niet beetnemen! Lees eerst onze adviezen. Welke stroom en gas leverancier is nu werkelijk de goedkoopste..

Vergelijking maken kan niemand op deze manier.  (Zie ook de tutorial video) Het is appels met peren vergelijken. Houdt u rekening met vastrecht? gasprijs? stroomprijs per m3? korting? administratiekosten? Meerdere facturen?  heffingskorting? Dochtermaatschapijen? Welke maatschappij standaard uw leverancier is per provincie, (leveringsgebied I.v.m korting?) en 1 -2 -3-5 jaar vaste prijzen of variabel? Ga zo maar door.. Zelfs voor uw boekhouder is dit verspilde engerie.

    Bereken nu handig zelf het energie verschil


Vergelijken goedkoopste leverancier van stroom en gas.

Overstappen voor de elektriciteit kosten hoeft u niet te doen, Maar overstappen elke jaar heeft wel voordeel! Telkens wanneer u overstap krijgt u een geschenk (cadeau) Nu bijvoorbeeld krijg je geld kado(100 euro) direct op je rekening gestort!. Daar hoef je niet voor te doen dan alleen switchen van leverancier. Noch dan raadt ik u aan het via een leverancier te doen en die onafhankelijk zijn gekeurd op het voornaamste facturatie! na onderzoek kwamen we uit bij Eon wat als voordeel heeft:Volgens richtlijnen van de Nederlandse Mededingings- autoriteit (NMa) is Eon beoordeeld tot de beste leverancier in facturatie!.Ook beoordeeld als beste door de consumentenbond.Tevens bij EON word je nooit verrast door stilzwijgende verlenging van het contract. Tegen de tijd dat je contract afloopt, word je door E.ON geïnformeerd.

Let op: Dit stukje tekst was een verkoperspraatje.
Deze verkoop zwendelarij wordt toegepast omdat anders de gehele markt energie niet meer werkt. Concurentie is goed (Economish gezien) Voor u als particulier schiet je er niet veel mee op dan alleen een hoop ellendige problemen met overstappen. Denk hierbij aan de boete, jaarnota's, Verwerking administatief (Veel bedrijven weten niet eens hoe een computer meer werkt) Dit omdat de studenten in het callcenter zwaar belast worden. en moet sneller sneller, daardoor onstaan er weer veel fouten. Waar u de dupe van bent. Callcenter medewerker ervaring leest u hier > Vervelende klant!" 


Video korte samenvatting over energie en gas
De video over de vergelijking tussen Nuon, Essent, Dong Energie. U ziet dat we telkens de leveringskosten erbij tellen omdat dit vaak vergeten word. (En zeker als u wilt overstappen zegt draait de verkoper hierom heen. en wijst u naar de tarieven. Ja de tarieven zijn goedkoper. Maar let dan weer op het vastrecht en transportkosten. (De zogenaamde abonnementkosten zoals bij een belbundel) Dit kan bijvoorbeeld bij "Eneco" (Per m3) dus goedkoper zijn. laat zeggen: 20 euro per product. Maar de goedkoper andere: "Oxxio" betaald u 22 euro per maand per product meer aan vastrecht en transport. Maar spotgoedkope m3 prijzen voor gas. Als we heel Nederland kwa verbruik over 1 kam zouden scheren. (Wat heel makkelijk kan)  En we vergelijken dan de transportkosten, netwerkkosten, stroom / gas kosten per m3. (Dus totaal het gemiddelde verbruik meten van een Nederlander, dan komen de kosten bij elke leverancier van Energie en gas vrijwel op hetzelfde neer.  Ook het kadootje van 100 euro die u is aangeboden is weer verwerkt in de gemiddelde m3 prijs.  Het verschil is zo nihil en dat is simpel ook te verklaren. Ander zou Bijvoorbeeld Oxxio als dochtermaatschappij alle klanten hebben en het moederbedrijf geen 1 klant meer. In elk product in de wereld zit een Marge. Maar helaas voor de goedgelovige gaat dit verhaal alléén om dubbeltjes werk.

Contracten van stroom en gas leveranciers bestaan die wel?
Veel mensen zeggen ik heb nog een contract voor een half jaar of en jaar of 3 jaar. De elektriciteits contracten zijn inderdaad zo opgesteld zodat u denkt dat het een contract is. Maar weet ook dat de boete tijdens overstappen gewoon netjes vergoed door de nieuwe leverancier, anders zou niemand overstappen. Dat zou de werking averechts werken. (Dit is dus de marketing truc).

Overstapkosten energie en gas: Boete betalen
Per product bedraagt de boete 125 euro, voor stroom en gas dus totaal 250 euro. zoals Eon als voorbeeld ook beschrijft: E.ON vergoedt eventuele opzegvergoedingen die uw huidige leverancier in rekening brengt. Dit tot een maximum van €350,- .nogmaals maximale boete is 250 euro. Maar eon vergoed ook nog een deel van een verkregen kado zoals een Ipad bij oxxio, (kosten 500 euro) Dit doet wederom niet alleen Eon maar ook weer andere leveranciers. Het is een bal die rond is en die dus maar blijft rollen. Vergeet bij een overstap nooit zomaar de boete. De boete eerst betalen waarna u achteraf het geld terug krijgt gestort van de nieuwe leverancier. 

Overstappen voor een beter Nederland en natuur
Overstappen om kosten te besparen gaat helaas niet altijd lukken, we kunnen wel voor een groen Nederland kiezen. (Onze mening van Pclooptvast.nl)  Dan denkt u misschien ja dat zal best het komt toch uit dezelfde stopcontact. En dat klopt ook, maar het energie e.d moet wel ergens gewonnen worden, danwel uit de zee of uit kerncentrales. Hoe meer iedereen kiest voor Enerie uit de zee hoe meer hiervan geproduceert moet worden.  Essent is een goed voorbeeld van de zwarte kolen stokerij kerncentrales in Duitsland. (Essent is wel de grootste vervuiler die r bestaat) Niet alleen zeer slecht voor millieu, ook ons geld gaat naar een ander land, We zouden het meer op prijs stellen om miljoenen euro's in Nederlandse bodem te steken. Goed voor Nederland en de gezondheid uiteindelijk. Een leverancier voor echte groene stroom van pure energie zou optioneel een goede keuze kunnen zijn.

     Als u wilt overstappen dan kunt u dat hier > Stroom en gas overstappen