Stroom en gasverbruik zelf verlagen hoe? *Bezuinigen*
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Energie en gasverbruik gemiddeld verlagen. ‘Hoe?

Stroom en gas verlagen zelf toepassen.  
Hoe kun je zelf deze kosten verlagen zonder dat u investeert in dure kosten zoals een nieuwe cv ketel. Isolatie,  zonnepanelen e.d.

We gaan dit stap voor stap behandelen om effectief te laten zien wat voordelig is. Een gemiddeld huishouden wat denkt u wat ze betalen aan stroom en gas per maand?


Afhankelijk natuurlijk van het type woning wat u heeft, een vrijstaand huis kost natuurlijk meer dan een rijtjeshuis of een flatwoning. Maar u kunt er vanuit gaan dat we gemiddeld aan energiekosten 40 euro per maand betalen. En 110 euro aan gas. (Bij elkaar z’n 150 euro per maand aan stroom en gas)

We willen u alvast waarschuwen met overstappen!
Overstappen naar een andere leverancier van energie en gas is leuk als u nu een variabel contract heeft. Over het algemeen heeft 50% of meer een variabel contract van stroom en gas. De besparing kan dus echter alleen als u uw contract vast zet voor 2 jaar of langer.  De bedrijven hebben dan zekerheid dat u klant bent, en dat is de reden dat de totaal tarieven goedkoper zijn.  Zou u variabel en variable contracten vergelijken dan zit daar dus nihil verschil in.

We gaan er vanuit dat u door onze artikelen over stroom en gas vergelijken nu wel  weet hoe dit werkt.

Wat kan ik goedkoop in huis aanpassen zodat de kosten lager per maand worden?

  • Neem spaarlampen of led-lampen in warme kleuren, (action winkel voor 2 euro)
  • Tochtstrip onder de deur om de warmte binnen te houden, (Gamma 4 euro)
  • Isolatie achter de verwarming plaatsen (Folie zilver bij de gamma voor 5 euro m3)
  • Radiator niet uitzetten maar op 17 laten in de nacht. Opstoken kost meer geld
  • Slaapkamer – badkamer – hal, (De radiators uitzetten) U leeft meestal beneden!
  • Deuren met een trekveer (Gamma 50 euro) (Als u kinderen de deur niet willen sluiten)  
  • Koude voeten opwarmen met een verplaatsbare verwarming op elektriciteit. (20 a 30 euro)


Er zijn noch tal van onderwerpen die u kunt aanpassen. Verschuif uw behoeftes en denk na over wat u nodig heeft.  70% van Nederland laat het licht aan als ze weg gaan. Tegen de inbrekers. Maar ook zij weten dat echt wel. Als u veel van deze dingen aanpast kan het stroomverbruik en gasverbruik totaal 500 euro goedkoper worden per jaar, en dat is een leuke cent.

Buiten dit kunt u ook grotere investeringen doen zoals dubbelglas, betere deuren. Muren isoleren. Een zuinige rendementsketel, zonnepanelen.  Dit houdt wel in dat u de kosten pas na jaren terug gaat verdienen. Begin daarom bij de kleinere dingen om het stroom en gas verbruik zelf te verminderen waardoor u de kosten zelf kunt verlagen.

Advies herhaling stroom en gas maatschappij veranderen

Als u dus besluit om te veranderen van energie leverancier te veranderen voor de kosten te verlagen, moet u weten of u nu variabel of een vast contract heeft. Heeft u dus een variabel contract dan heeft het zeker nu om dit om te zetten naar een stroom en gas vast tarief. Zoals we hebben verteld: De bedrijven weten daardoor dat u klant blijft voor enkele jaren en hebben zij ook de zekerheid om genoeg stroom en gas in te kopen. Dit resulteerd zich in goedkopere prijzen die ze deels met u delen. Gelukkig zijn contracten tegewoordig geen contracten meer net als vroeger. Er is genoeg concurentie in deze markt, wat inhoud dat de bedrijven vrijwel altijd de boetes van het contract betalen zodat de klant hier geen problemen mee heeft.  Als u variabel contract heeft dan heeft u niet eens een contract. maar mocht het contract een vast voor 1 of 2 jaar contract zijn dan wel natuurlijk. maar dan blijft de situatie nog steeds hetzelfde als geen contract. Nuon vergoed de boetes die worden opgelegd maar ook eneco of E.on. (Kortom vrijwel iedereen)