Hoe verwijderen nep anti-virus 'Scareware'
Recente Tweets

Social media

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Pas op voor Nep beveiliging! 'Scareware virus'

Nep beveiliging valt onder de noemer ‘scareware’ en zijn bijna niet van echt te onderscheiden anti virus programma’s. Het grote verschil is dat de nep beveiliging in werkelijkheid geen virussen oplost en verwijderd, maar waarschuwt het slachtoffer met valse meldingen. Om de valse virus meldingen op te schonen dient de licentie eerst betaald te worden en daar zit het verdienmodel in. Er zijn legio namen en er komen er dagelijks nieuwe bij, het normaal verwijderen via het configuratie scherm lukt niet. nep antivirus toch verwijderen ''Lees oplossing


Het start direct op met windows en kan alles blokkeren
De één is vervelender dan de andere, sommige verschijnen na het starten van windows direct op de voorgrond en is niet weg te klikken en/of blokkeren ze alle andere programma’s die aangeklikt worden.

Hoe komt dit nep antivirus op de computer?
Deze cybercriminelen maken gebruik diverse lekken in software en van gehackte websites. Het virus wordt zo geïnjecteerd op de computer zonder dat de gebruiker dit door heeft:
- Nep updatemeldingen van bijvoorbeeld Adobe Acrobat reader of Java cliënt.
- Doorklik advertenties via bijv. google Adwords.
- Gehackte websites van goed bedoelde instellingen die slecht beveiligd zijn.
- Verspreiding via Social Media, via advertenties of zogenaamde interessante filmpjes die gedeeld worden.
- Downloaden van muziek of films; vaak via een torrent netwerk.
- Het openen van een link of bijlage in een e-mail.

Virusscanners op de computer voorkomen het vaak niet
De reguliere virusscanners detecteren nauwelijks op tijd de injectie van deze nep antivirus beveiliging. En als eenmaal de injectie heeft plaatsgevonden wordt de beveiliging van de computer vaak ook aangepakt door dit virus, waardoor het niet meer functioneert en daardoor openstaat voor nog meer ongemakken. Beveiliging-services van Windows worden uitgezet, hierdoor is het beveiligingscentrum van Windows niet meer in staat te melden dat er serieuze problemen zijn op de computer. Andere malafide scripts kunnen nu eenvoudig worden gedownload en geïnstalleerd worden, Zoals keyloggers of banking-trojans.

Verwijderen van Nep-beveiliging
Het verwijderen van nep beveiliging is vaak lastig omdat veel normale programma’s geblokkeerd worden. De nep beveiliging komt dan telkens op de voorgrond met meldingen dat het proces wat opgestart wordt niet veilig is en dat de computer opgeschoond moet worden. Een bijkomstig probleem is dan ook dat er geen andere malware scanners gedownload kunnen worden en daardoor is het lastig op de computer op te schonen met een goede malwarescanner.

Betalen van nep beveiliging geen oplossing
Betaling van de nep scanner is trouwens ook geen oplossing. Zoals gezegd is het programma geen echte virusscanner en als er betaald is, dan komt het toch heel vaak voor dat de nep beveiliging vervelend blijft doen, het normaal verwijderen kan dan nog steeds niet.

Hieronder enkele tips om het zelfstandig het nep antivirus te verwijderen:
- Start de computer op met een andere gebruikersaccount dan waar de nep beveiliging op genesteld is. Indien je dan wel normaal toegang hebt: Scan met een goede malware scanner zoals malwarebytes of emsisoft.
- Start de computer op in veilige modus met netwerkmogelijkheden, wanneer je je kunt aanmelden zonder problemen scan daarna je pc met malwarebytes of emsisoft.
o Bij bovenstaande opties is ook systeemherstel nog een optie om een paar dagen terug te gaan voordat het probleem begon. Als systeemherstel is gelukt is het zeer verstandig om alsnog de computer te scannen met bovengenoemde malwarescanners.

Voorkomen van virussen op je computer
Het is fout om te denken dat een beveiligingspakket je computer vrijwaart van virussen en andere indringers. Jij bent als gebruiker de belangrijkste oorzaak voor het binnenhalen en activeren van een virus injectie. Wees dus heel bewust met alle acties die je doet op de computer, lees aandachtig de tekst als er bijv een update scherm van Adobe naar voren komt. Is het niet duidelijk, installeer de update dan niet. Controleer zelf op de website van Adobe of er updates zijn. Voorkomen is beter dan genezen!