Hoe verwijder je echt alles van je hardeschijf
Recente Tweets


Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Hoe verwijder je echt alles van de hardeschijf

Dat bestanden in de prullenbak verplaatsen niet verwijderen betekend weten we ondertussen wel. vandaar dat de meeste radicaal kiezen voor het formatteren. Eindelijk de gehele computer geformateerd wat zich vrijwel altijd resulteerd tot de diepe nachtelijke uren, omdat je van plan bent om een laptop te kopen, en wel zo snel mogelijk wil je je oude pc ook op marktplaats zetten zodat je geld over houdt om een nog mooiere pc te kopen dan die je al had.

Maar nu blijkt dat formateren niet genoeg is, en er staan nog wel je vakantie fotos en andere privezaken op?  Ja om nu nog je hardeschijf kapot te slaan met een hamer is geen echte optie. 

Fotos zijn verwijderd na de format uit te hebben gevoerd?
Dat zou je wel verwachten maar helaas is dit niet het geval. Je hoort vaak genoeg dat prive fotos leuk genoeg gevonden worden zodat mensen die gaan verspreiden op internet. Veelal vrouwen zijn hier slachtoffer van. Het is dus nooit na een format dat alle fotos zijn verwijderd. Er blijft een klein bestandje op de hardisk die hersteld kan worden, zodat je foto te achterhalen is. Niet alleen fotos maar ook tekstbestanden en wachtwoorden blijven in de geformateerde hardisk gewoon aanwezig. Let dus goed op voordat je je laptop op pc verkoopt. 


Advies herhaling
Het formateren van de harde schijf is niet voldoende uit een veiligheidsoogpunt als u dit denkt. zelfs bij formatteren zal alleen maar de directory referenties van de betreffende bestanden wissen. De verwijderde bestanden in welke vorm dan ook staan dan nog op de harde schijf en via data recovery software kan men gemakkelijk de gewiste bestanden herstellen.

Lees meer over de fotos terughalen recovery tool


Echt harde schijf leeg maken hoe moet dat?
Er is echter wel een zeer goed programma dat zelfs gratis is, het heet."DBAN". Hoewel het misschien voor u te laat nu is omdat de computer al verkocht is, dan weet u voor de volgende keer dat DBAN dus werkelijk een goed programma is, en permanent alles verwijderd zonder dat iemand het kan recoveren. En het scheelt ook nog eens in de tijdsinverstering aan het formatteren. Daarnaast kan de software ook gebruikt worden bij opschoning van harde schijven bij virus of malware besmetting van de computer. Het heeft dus meerdere functies.

Onderstaande vindt u programma's die geschikt zijn voor de format / verwijderen.

DBAN downloaden en hardisk gegevens wissen
Hiermee verwijderd u dus echt alles incl fotos.

Niet formateren maar wel verwijderde bestanden en fotos verwijderen
Disk redactor verwijderd verwijderde bestanden zonder format