Hoe Chrome browser voor internet sneller maken?
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Google chrome internet browser sneller maken

Google Chrome is een relatief rijke browser vergeleken met Firefox, Opera of Internet Explorer.Toch kan deze browser, bij intensief gebruikt en volledig uitgerust, de neiging hebben om vast te lopen of traag te worden wanneer het op internet is aangesloten.

Daarom hebben we de beste 10 tips hieronder vermeldt om de browser te versnellen.

1) De geheugentoewijzing aanpassen
Google Chrome gebruikers kunnen nu hun surfsnelheid verbeteren met een eenvoudige truc die een belangrijke verandering brengt aan de geheugentoewijzing. Zó doe je dat:

Typ “chrome://flags/#max-tiles-for-interest-area” (zonder aanhalingstekens) in de adresbalk van je Chrome browser, waarna je omgeleid wordt naar een optiepagina waar Standaard de ingestelde keuze is. Geef Chrome meer werkgeheugen. Bij ‘Maximum aantal tegels voor interessegebied’ klik op Standaard en selecteer 512 MB in de pop-up menu. Herstart daarna de applicatie.

2) Uitbreidingen (extensies of add-ons) verwijderen
Bijna elke website heeft uibreidingen die zich regelmatig ophopen en je browser overbelasten waardoor de snelheid van je computer kan afnemen. In verband met je snelheid, is het goed om ze regelmatig te controleren en de actieve uitbreidingen die je niet gebruikt uitschakelen of verwijderen. Om de ongewenste uitbreidingen uit te schakelen of te verwijderen, ga via het Chrome menu (rechts bovenaan) naar Meer hulpprogramma’s > Extensies’(uitbreidingen) waar je de extensies kan uitschakelen door ‘Ingeschakeld’ uit te vinken of geheel verwijderen door op de prullemand te klikken.

3) Ongewenste plugins verwijderen
De enige essentiële plugins voor je browser zijn PDF Viewer en Remote Viewer.

Typ “chrome://plugins” en je krijgt een lijst van alle aanwezige plugins. Schakel de onnodige plugins uit.

4) Taakbeheer wijzigingen
Open Taakbeheer met SHIFT + CTRL + ESC, kies Processen en klik met de rechtermuisknop op Google Chrome > Prioriteit instellen > Hoog. Dit zal alle andere processen minder belangrijk maken en de laadtijd en snelheid van je browser vergroten.

5) GPU-versnelling
Typ in de browser adresbalk ”chrome://flags”, scroll naar beneden en zorg dat “GPU-rasterfunctie”uitgeschakeld is.

6) Ontwikkelaarmodus uitschakelen
Als je geen ontwikkelaar bent, ga naar het Chrome menu > Instellingen > Uitbreidingen, selecteer Ontwikkelaarmodus en schakel het uit

7) Optie statistieken gebruik
Het uitschakelen van deze optie zorgt voor privacy en meer surfsnelheid. Ga via het Chrome-menu naar Instellingen > Geavanceerde instellingen en schakel ‘Automatisch gebruiksstatistieken en crashmeldingen naar Google verzenden’ uit.

8) Synchroniseren
Synchronisatie van cookies en uitbreidingen kan, indien ingeschakeld, je systeem vertragen. Ga via het Chrome menu naar Geschiedenis en klik op ‘Browsergegevens wissen’ (Je kan ook eerst selecteren wat je wilt wissen en daarna op ‘Geselecteerde items verwijderen’ klikken).

9) Automatische updates
Het uitschakelen van automatische updates zal de RAM en het CPU-gebruik voor de browser vergroten.

10) Gebruikelijke Controles
Wis regelmatig je browsegeschiedenis samen met de cookies om je surfervaring een boost te geven.

Gebruik regelmatig het defragmentatieprogramma van je systeem en doe de nodige scans om malware op te sporen.