Welkom-venster uitschakelen in Windows
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Hoe schakel je het welkomscherm uit in Windows?

Het aanmeld/welkomscherm wilt u graag uitschakelen, We bieden u een makkelijke oplossing zodat u dit inlogscherm snel kunt uitschakelen in Windows. Met het uitschakelen van deze functie gaan we u begeleiding d.m.v hieronderstaande stappen.

Uitschakelen van het welkomscherm in Windows (Vrijwel alle systemen)
Het uitschakelen van het bekende aanmeldscherm kunnen we verwijderen uit uw pc via het register aan te passen. Let wel op dat deze truc is gebaseerd op Windows Xp Vista en Windows 7, en Windows 8.
Het voordeel uitschakelen welkomscherm
Het voordeel is dat u niet langer nog een wachtwoord en gebruikersnaam hoeft te ondhouden en hoeft in te typen. Ook de tijdwinst met opstarten van de computer zal een stuk sneller verlopen. U vangt door deze kleine aanpassing 3 vliegen in 1 klap.

Windows XP aanmeldscherm uitschakelen
Dit kan heel makkelijk via de 'Start-knop' dan naar 'Uitvoeren' daarna naar 'control userpasswords2' gevolgd door Enter. Verwijder het vinkje bij "Gebruikers moeten gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken" Bevestig dit met OK. Als u daar een wachtwoord heeft ingesteld, dan zal daar op dit moment ook naar gevraagd worden.

Windows Vista aanmeldscherm uitschakelen
Als u Windows Vista hebt met één gebruikersaccount, dan kunt u via het 'Start-knop' naar 'Programma’s en bestanden' zoek daar de opdracht netplwiz en druk op Enter. De geavanceerde instellingen van uw gebruikersaccounts worden hierin geopend. hetzelfde venster als in Windows XP word hierin geopend. "Gebruikers moeten gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken" zult u daar moeten uitvinken. Daarna OK bevestigen.

Windows 7 en Windows 8 aanmeldscherm uitschakelen
Het Principe van het uitschakelen van het loginschermpje in deze Windows systemen werkt hetzelfde als in het hierbovengenoemde uitlegversie van Windows vista. U Kunt in windows 7 en 8 wel via het startknopje al gelijk de opdracht ''netplwiz'' intoetsen en vervolgens op zoeken drukken. Mocht u geen startknop hebben geeinstalleerd in windows? dan kunt u dit eenvoudig oplossen door met uw muis naar de rechterbovenhoek van uw scherm te gaan, waarna er een popup tevoorschijn komt, waar u vervolgens bij zoeken een opdracht in kan voeren. Typ daar dus "netplwiz" in en druk op enter.

Aanmeldscherm aanmaken met wachtwoord
Dit werk eigenlijk ook weer hetzelfde als met alle bovenstaande voorbeelden. Daar waar u ze uitschakeld kunt u ze ook inschakelen, maar in het veld kunt u ook een wachtwoord opgeven, die je vervolgens kunt gebruiken bij het inloggen.