Web paginas laden niet, witte pagina op mijn Mac?
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Webpagina kan niet geladen worden op mijn Mac? 

Een veelvoorkomend probleem is dat de pagina's niet of niet juist worden weergegeven in Safari of een andere browser op een Mac. Erg lastig natuurlijk, we zijn allemaal afhankelijk geworden van het internet. In dit artikel gaan we een aantal oplossingen bespreken om dit voortaan tegen te gaan.

Oplossing één: nameservers

De eerste mogelijke oplossing die we gaan bespreken zorgt ervoor dat de pagina via een andere zogeheten "nameserver" wordt opgevraagd. Dit kunnen we doen door een aantal gegevens te veranderen.
Navigeer naar "system preferences > network > jouw netwerk connectie > TCP/IP". Onder het kopje "DNS" plakken we vervolgens het onderstaande;
4.2.2.1
4.2.2.2
4.2.2.3
4.2.2.4
4.2.2.5
4.2.2.6
 
Sla het op en herstart je systeem. Deze oplossing zal de meeste problemen met de webpagina's oplossen. Mocht het niet werken, ga naar stap twee.
 
Als dit wel heeft gewerkt, lag het probleem bij jouw Internet Service Provider (ISP). Wat je met deze stap hebt gedaan is als volgt;
 
Je geeft aan dat je een andere nameserver wilt gebruiken dan standaard, de nameservers waar we hier gebruik van maken zijn snel en heel erg betrouwbaar. Heb je al langer internet problemen? Neem dan zeker ook even contact op met jouw Internet Service Provider (ISP) om dit door te geven.
 
Oplossing twee: Browser installatie
Als het probleem zich slechts bevind in één van de browsers die je hebt, is het goed mogelijk dat het probleem in de instellingen van de browser zelf ligt. Je kan in dit geval het beste de browser opnieuw installeren of updaten naar de laatste versie. Het probleem zal hiermee zijn opgelost.
 
Oplossing drie: Het gebruikers account
Het komt echt heel erg vaak voor dat de instellingen van een gebruikers account verkeerd staan. Deze instellingen zijn lastig aan te passen omdat je niet precies weet wat je hebt gedaan en waar je dit kan veranderen. In de meeste gevallen is het dus handig om een nieuw account aan te maken.
Maak een nieuw account aan en kijk of het internet op dat account wel werkt. Als dat het geval is, kopieer je al je gegevens van je oude account naar je nieuwe account, geef je het account de juiste rechten en kan je gewoon weer verder waar je gebleven was.
 
Het is ten alle tijden aangeraden om eerst een back-up te maken alvorens je een oud account verwijderd. Zodra je een back-up hebt gemaakt, kun je het oude account verwijderen.
 
Oplossing vier: De simpelste van allemaal
Een van de simpelste oplossingen is het uitschakelen van je internet connectie om deze vervolgens weer in te schakelen. Een aantal simpele handelingen die vaak alle problemen op een magische wijze oplossen.
 
Oplossing vijf: De meest radicale oplossing
Mocht je er nog niet uit komen, en je internet het nog niet doen, neem dan allereerst even contact op met je Internet Service Provider (ISP) om na te gaan of er geen storing is of iets dergelijks. Ik hou er zelf altijd van om mijn computer volledig te resetten als dit soort problemen optreden. Het geeft mij altijd een fijn gevoel om te weten dat ik géén virussen, géén malware en andere ongewenste programma's meer heb. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er een virus op je computer staat die ervoor zorgt dat je geen connectie kan maken met het internet.

Vergeet geen back-up te maken als je je computer gaat resetten.