Video's op Facebook 'Eerst delen dan virus op computer'
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Video op facebook kan virus bevatten door liken en delen

Het is super gevaarlijk om nog alle video's op Facebook te bekijken, want voor je het weet zit er een virus in je computer. Niet zomaar eerst liken en delen!

Onlangs was er ook het nep filmpje van Michael Schumacher met een ski-ongeluk te zien, maar je moest het eerst delen of liken om de video te kunnen bekijken.

Als je dit wel zou doen? Dan zijn de rapen gaar.

 

Virus op je pc via Facebook filmpjes en foto's bekijken
Zodra je hebt gedeeld start er een popup die een programma gaat downloaden op je pc. In het programma zit een trojan verstopt (Virus). Dit virus kan alles met je computer doen, tot zelf je privacy gegevens stelen of je prive-foto's en je stiekeme 18+ die je toch maar op je pc had gezet. Bedenk dat dit alles daardoor in verkeerde handen kan vallen.

Voorkomen van virussen via Facebook en social media
Makkelijker gezegd dan gedaan zou je kunnen stellen, maar toch is het niet al te moeilijk om je te beschermen tegen verkeerde informatie of fake video's. Zodra je een popup krijgt met de melding 'Eerst delen' of 'Eerst liken' alvorens je de video kunt bekijken? Dan dien je dit dus nooit te doen! Waarom zou je eigenlijk een video eerst delen? Of leuk vinden voordat je nog niet eens weet wat voor video het is?

Denk hier goed over na, je kan nooit geen mening op voorhand hebben over een video, maar deze mensen die fake-video's maken proberen je zeer nieuwschierig te maken, met als bijvoorbeeld het ski-ongeluk Michael Schumacher. Dit zorgt er bijna voor dat je al ongewenst gaat delen uit nieuwschierigheid. Maar jou nieuwschierigheid gaat ten kosten van jouw privacygegeven.

Virus door Facebook hoe verwijderen
Heb je of denk je dat je een virus hebt opgelopen door Facebook of Twitter of andere sociale media zoals Google + ? Via ons overzicht programma's (Gratis tools) kun je virussen verwijderen, malware, spyware, adware en veel meer. Aan te raden is dan ook om ons gehele overzicht te downloaden en te installeren.
Zo zorg je voor jouw privacy en een schone pc.