Wat is PA en DA, hoe verbeteren?
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

PA en DA verbeteren en het belang?

Wellicht heb je de term PA/DA ergens al wel voorbij zien komen, en je wil je zelf verdiepen in hoe en wat voor nut het heeft. Dan ben je terdege bij dit artikel op het juiste adres. Lees hieronder de nodige informatie over de nieuwe PA/DA en de huidige Pagerank.

Wat is PA en wat is DA?
Is het belangrijk? Ja is het antwoord want hoe hoger de PA en de Da is, hoe hoger je zal scoren in de Google resultaten. PA staat dan ook voor 'page authority' en DA voor 'domain authority'. De DA is dus geheel het domein (Je websitewaarde). En je PA is dus een Pagina waarde.

Hoe hoger deze waarde zijn hoe beter.
Het vergaren van backlinks zou je dus via deze manier moeten waarnemen. Om maar een voorbeeld te geven over de Pagerank van tegenwoordig. Deze worden zelden of nog nihil bijgewerkt door Google. En stel je hebt een verwijderde domeinnaam gekocht. (Of laat zeggen dat iemand die heeft gekocht) En die biedt jou een mooie Pagerank aan van 5 of Pagerank 6. Stelt dit dan nog wat voor?

Nou nee is het antwoord want kijk zelf maar eens naar de echte waarde van de site of beter gezegd de waarde van een pagina. Dat doe je dus door de PA en de DA te meten. Je komt dan al snel tot de conclusie dat deze site (Met de leuke PR5 of 6 gewoon niks voorsteld) Het heeft dus werkelijk geen enkele waarde om op die site een link van te krijgen.

Een beetje goedlopende website heeft een PA/DA van 20-20 of 25. Daar zou je dus ook je focus op moeten zetten tijden het linkbuilden. Natuurlijk als je net een site hebt moet je ergens beginnen. Elke link die je dan hebt is al gauw mooi meegenomen. Al is het maar om een beetje zoekresultaten te krijgen in Google. Begin er dus gewoon mee, maar verwacht van een 0 PA en 0 DA geen wonderen. Het zal ook nog eens de nodige tijd duren eer deze resultaten van je backlink zichtbaar zijn in Google. Tevens is teveel vergaren op een niet natuurlijke wijze nooit goed, wan dit kan zelfs tot een penalty leiden. Wees daarom voorzichtig met linkbuilden en niet smijten met 100 links in 1 dag. Naar mijn idee is een link of 10 per maand meer als voldoende.

Het is overigens om er op terug te komen op de PA en DA logica want als je 0 hebt en je wil een beetje van die nul meesnoepen, hoeveel heb je dan? Juist 00000. Dit is de reden dat er gedeeld moet gaan worden vanaf een site met wel een PA/DA zodat jouw site mee kan snoepen van die website. Het liefste nog van de header in de body boven de vouw van een pagina.

Geheim van linkbuilding (Belangrijk en goed om te weten)
Dit artikel is goudeerlijk maak daar dan ook gebruik van, en lees een even dit stukje opnieuw hierboven. Daar staat eigenlijk al in hoe de truc wordt toegepast door sneaky webmasters. Ze hebben een website (De hoofdwebsite) Daarnaast opgekochte verwijderde domeinnamen met een redelijk Pagerank van 5 of 6. Daar worden de backlinks bij hen op verzameld en verwijzend naar hun hoofdwebsite. In de relatie dus van A-B-C linken. Hierdoor verzamelen ze dus als ware korreltjes zout. (Beetje PA en DA). En alle kleine beetjes helpen bijdrage tot aan een volwaardige site. De gene die niet veel verstand heeft van linkbuilden zal er onheroepelijk intrappen, want wow ik heb een backlink van een PR6 website!

Wist je dat linken verwijderen?
Wist je dat er genoeg webmasters hun verzamelde linken eens in de zoveel tijd opruimd? Uit ervaring hebben we dit wel geleerd dat je zeker een sheet moet bijhouden met wie je linkpartner bent. Want jij geeft je PA/Da toch niet helemaal gratis weg aan een persoon die jou heeft verwijderd? Het is maar even een tip om dit bij te houden. Want uitgaand linken dofollow is dwijlen met de kraan open als je daar niets voor terug krijgt. Daarnaast heffen ze veelal ook hun linkbuildingssite gewoon op na een tijdje. En weg is dus je link, en ook je verloren tijd.

Linken naar echte sites en echte goede startpagina's
Oke ik weet het, het linken vergaren van gewone sites valt niet mee en van gewone startpagina's ook niet. Maar heb je er een paar te pakken? Dan zijn ze goud waard! Bedankt diegene en zonodig twitter je zijn pagina en like / share je deze voor hem - haar. Deze website zal immers je site niet meer snel verwijderen waardoor op ten duur je PA en Da waarde zullen steigen.

Hoofdpagina linken of interne losse pagina linken
Je kan natuurlijk heel het internet voltrappen met links vanaf je homepage, maar dit lijkt mij echter niet verstandig. Zorg ervoor dat alle pagina's een beetje PA/Da meekrijgen van je linkpartners. Zo zorg je voor een evenwichtige site. en lijkt ook alles zeker een stuk vriendelijker.

Schrijf een goede content!
Sorry voor de uitroepteken hierboven, maar hoe belangrijk is dan goede content? Heeel belangrijk, want hoe beter de content hoe meer de shares en likes en links de pagina zal krijgen. (Ja ook sociaal media is een goede bron om je site te boosten op PA en DA) Wees daarom inhoudelijk goed voor je bezoekers. Er mag best een pagina wat minder zijn, maar zorg voor enkele sterke pagina's. Om goede content te schrijven hoef je heus niet 'High school te hebben gevolgd' Ben jij bwv goed in correct Nederlands schrijven? Ik noem maar iets. Maak dan bijvoorbeeld een website over correct Nederlands schrijven, en hoe je dit jezelf kan aanleren om goed te schrijven. Of weet jij veel over Hypotheken of verzekeringen of geld lenen? Ga schrijven vanuit je hart. Ga schrijven over dingen die jou interesseren en je zal 100% beloond worden. (Overigens mijn Nederlands is niet al te best, maargoed hopelijk kun je het door de vingers zien)

Hoe verhoog je de PA/DA van een pagina of site
Het verhogen van de PA en DA doe je eigenlijk al met de bovenstaande tips in het verhaal. Maar buiten deze tips zijn er nog wel enkele dingen waar je rekening mee moet houden. De PA en DA komen ook vanzelf als je goede teksten schrijft. waarmee ook de lengte van een pagina een grote rol speelt. Deze pagina die je nu aan het lezen bent zal je ongetwijfeld tegen houden om zulke lange verhalen te schrijven, en zal zwaar zijn om een big boom site neer te knallen. Maar luister: Deze pagina loont zichzelf door de lange informatieve tekst zonder dat het verveeld en niet nutteloos is.

Daarnaast zorg je ervoor dat je bounce time op de site veel beter word, en je bezoekers blijven daardoor langer lezen, wat weer goed is voor je PA en DA, zo simpel kan het zijn dus.

Spinnenweb creeeren op je eigen site PA/Da verbeteren
Het verbeteren van je overige niet goede of lage PA/DA pagina's kun je eenvoudig boosten door de tekst her en der een anshor te geven in je blog / artikel. Want heb je een aansluitende pagina dan voeg je die link dus in je nieuwe of oude pagina met een juiste titel waardoor er broodkruimels zullen ontstaan naar je andere pagina. Zo zorg je uiteindelijk weer voor dat je andere pagina ook weer beter gevonden zal worden in Google en visa-versa.

Heb je zelf tips over de PA en DA? 
Als je tips hebt zoals wij ook geven, wees zo vrij om deze te delen hieronder zodat iedereen een graantje mee kan pikken van jouw tips.