Wat is dropbox? Online harde-schijf
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Wat is dropbox, wat kan ik hiermee doen?

Dropbox is een cloud dienst, dit houdt in dat je bestanden online kunt opslaan. De bestanden die je in deze dienst opslaat hoef je dan niet meer op je eigen computer te bewaren, maar wat is nu precies het voordeel van een dergelijke dienst? In dit artikel gaan we in op de mogelijkheden van dropbox.

Online opslaan
Zoals eerder al vermeld kan je je bestanden online in dropbox opslaan, dit is natuurlijk geweldig, maar wat heb je hier verder aan?

Als jij jouw bestanden in dropbox opslaat, heb je geen omkijken meer naar back-ups maken van die bestanden. Op dropbox worden deze goed voor jou bewaard en zal je ze, zolang jij jouw account niet kwijt raakt, niet kwijt raken.

Dropbox maakt regelmatig back-ups van al hun servers, op deze servers staan ook jouw bestanden. Mocht er dus iets mis gaan bij dropbox, zetten hun gewoon hun eigen back-up terug en zijn jouw bestanden alsnog veilig gesteld.

Benaderbaar
Door bestanden op te slaan in dropbox, kun je, zolang je verbonden bent met het internet, ten alle tijden bij jouw bestanden. Door in te loggen op jouw dropbox account, kun je bij jouw gegevens.

Het voordeel hiervan is natuurlijk dat je nooit je bestanden kan vergeten. Persoonlijk gebruik ik ook altijd dropbox om mijn bestanden veilig te stellen.

Als het internet uit valt, heb je nog altijd toegang tot de bestanden die zijn gesynchroniseerd met jouw systeem. De bestanden worden online weer geüpdatet zodra jij weer connectie hebt met het internet.

Beschikbare ruimte
Veel mensen denken dat je bij een dienst als dropbox een abonnement móet aanschaffen, dit is echter helemaal niet waar! Je kan vrijblijvend gratis gebruik blijven maken van dropbox. Zo lang als je zelf wilt!

Dropbox geeft iedere gebruiker een bepaalde ruimte op haar servers, deze ruimte kun je op verschillende manieren uitbreiden. Zo kun je een abonnement afsluiten, maar je kunt ook bepaalde acties uitvoeren om meer ruimte gratis te bemachtigen.

Dropbox heeft eens in de zoveel tijd een aantal acties die je kunt uitvoeren, zo kun je bijvoorbeeld je hun social media een plusje of een like geven voor 250 MB extra gratis ruimte.

Op dit moment heb ik al meer dan 50 GB aan vrije ruimte op mijn dropbox en ik heb er nog nooit een euro aan uitgegeven.

Ook krijg je van dropbox gratis ruimte als jij nieuwe mensen aanbrengt. Zo krijg je 250 MB aan extra ruimte voor iedere gebruiker die zich aanmeldt via jouw e-mail bericht.

Het delen van bestanden
Via dropbox kun je ook bestanden delen met andere dropbox gebruikers. Je kunt gedeelde mappen aanmaken en bestanden via de e-mail toesturen. Erg makkelijk als je in een groep aan een project werkt voor bijvoorbeeld je school!

Conclusie
Diensten als dropbox zijn de toekomst. Het online opslaan van je bestanden is de nieuwe manier van het veilig stellen van jouw bestanden. Grote bedrijven maken ook gebruik van dropbox of een soortgelijke dienst. Naast Dropbox heb je bijvoorbeeld ook Google Drive, Sugar Sync, iCloud, en Box. Onder deze dienst is Dropbox de populairste en meestgebruikte.