Wat is een wachtwoordherstelschijf?
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Wat is een PC wachtwoordherstelschijf en hoe aanmaken? 

Online is het erg makkelijk om al je wachtwoorden te wijzigen, offline is dit soms iets lastiger. Met een Windows besturingssysteem kan een wachtwoord je soms in grote problemen brengen.

Als je het wachtwoord vergeet wordt je letterlijk buitengesloten van je account.

Je kunt dan niet meer bij al jouw software programma’s of bijvoorbeeld je foto’s en andere belangrijke bestanden die je nodig hebt of wil bewaren.

Je kunt op veel verschillende manieren je systeem ontgrendelen zonder dat je je wachtwoord weet, echter zijn de meeste opties of legaal of erg moeilijk.

In dit artikel gaan we in op één manier, een legale en makkelijke manier om altijd in jouw account te kunnen komen.

De manier die wij hier demonstreren is een manier waarbij je op dit moment nog wél toegang moet hebben tot jouw account(s).

In dit artikel gaan we niet in op wat je moet doen als je je wachtwoord al kwijt bent, dit kun je natuurlijk wel op onze website terugvinden in een ander artikel.

Wat is een wachtwoordherstelschijf?
Een wachtwoordherstelschijf is een schijf waar je al je wachtwoorden van gebruikers op je systeem kunt opslaan. Een handige tool van Microsoft zelf om gebruikers een mogelijkheid te geven hun systeem te herstellen indien zij zelf de wachtwoorden vergeten. Je kunt een herstelschijf zowel op CD, DVD en USB stick plaatsen.

Hoe moet je een herstelschijf maken?
Het maken van een herstelschijf maken vereist een aantal stappen. Het zou natuurlijk absurd zijn als iedereen even snel een schijf kon aanmaken waardoor zij altijd in jouw computer kunnen komen.

De eerste stap voor het maken van een herstelschijf is het aanmelden op het account waar je de schijf voor wilt aanmaken. Ja, dit gaat per account.

Vervolgens sluit je de USB stick aan of plaats je een CD of DVD in je PC, zorg er wel voor dat deze nog schrijf baar zijn.

In het startscherm (of druk op start) typ je vervolgens “wachtwoord herstellen” en selecteer je “een wachtwoordherstelschijf maken”.

Vervolgens opent een nieuw venster, in dat venster kunt u direct op “volgende” of “next” klikken. In het volgende venster selecteert u vervolgens het medium die je wilde gebruiken. Ik heb het hier over de USB, CD of geplaatste DVD. Druk vervolgens nog eens op “volgende” of “next”.

Het kan zijn dat je vervolgens één of meerdere keren om je wachtwoord wordt gevraagd. Voer in alle gevallen je wachtwoord in en druk vervolgens op “volgende” of “next”.

Als dit slechts een update of uitbreiding van wachtwoorden is, klikt u in het venster op “ja” om bestaande gegevens te overschrijven.

Als alle gegevens zijn opgeslagen krijgt u nogmaals een venster te zien. Ook hier drukt u weer op “volgende” of “next” en vervolgens op “voltooien” om het maken van een herstelschijf te voltooien.

Hoe gebruik ik nu zo een herstelschijf?
Het maken van een herstelschijf was natuurlijk erg makkelijk. Maar hoe moet je deze schijf nu gebruiken? Dit is gelukkig erg makkelijk en in een aantal stappen uit te leggen!

Start je PC op en druk vervolgens op “wachtwoord opnieuw instellen”, log dus niet in op een account.

Vervolgens plaats je de DVD, CD of USB stick waar jij jouw herstelschijf op hebt geplaatst.

Verdere acties zijn slechts het volgen van de instructies op het scherm, voer vervolgens een nieuw wachtwoord in en start uw PC opnieuw op. Nu heeft u weer toegang tot uw account(s)>