Waar vind je in Windows 8, Windows movie maker?
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Waar staat Windows moviemaker in Windows 8?

We gebruiken Windows moviemaker onmisbaar veel, en in Windows 8 kan dat gewoon nog steeds gelukkig. Alleen waar vind je die? Want de startknop is er niet eens.

We hebben de oplossing voor je gevonden. 

kennis maken met Windows 8
Windows 8 heeft geen menuknop wat we eerder in een artikel op onze site hebben verteld. (Lees > Windows 8 startmenu installeren) Dit wordt daarom ook nog eens lastig om WIndows moviemaker te zoeken en uiteindelijk te vinden op je computer, omdat deze normaliter in de versies van Windows zoals: Windows XP - Windows Vista - Windows 7 gewoon bij je startknop menu aanwezig was.

Wat missen we in Windows 8?
In Windows 8 zit er naar ons weten ook als klap op de vuurpijl helemaal geen Windows moviemaker. Windows moviemaker dient gedownload te worden, waarna hij te vinden zal zijn in je startmenu (Als je deze hebt gedownload via bovenstaande link uitleg).

De betreffende link om Windows moviemaker te downloaden vind je hieronderaan de pagina. Maar eerst even een uitleg hoe het te werk gaat. (Op zich heel simpel). Op de link die je onderaan de pagina ziet kun je de tool Windows movie maker downloaden. Klik op de link waar je dan vanzelf op de microsoft pagina uitkomt. Op de Microsoft pagina krijg je de keuze uit de versies voor Windows. Zoals Windows 7 en Windows 8.

Klik op jouw Windows versie (In dit geval dus Windows 8) Intalleer de versie van de aangegeven Windows movie maker. (In dit geval is het nu al Windows moviemaker 12) WIndows movie maker 13 laat nog even op zich wachten. Je klikt de download aan en vervolgens installeert de versie 12 zichzelf. Na het downloaden verteld de W.M.M Button je dat je deze moet afsluiten. Nu is er geheel niets meer te zien van hetgeen dat je hebt gedownload. Dus waar staat Windows movie maker nu in opgelagen? Als je zoals we vertelde een Windows 8 start menu hebt gedownload is dat nu een eitje om het te vinden.

Klik op start, en net boven het typ venstertje zie je "Alle programma's" te staan. Klik op alle programma's. NU Zie je een iets donker gekleurde balkje tussen alle download tooltjes Met de naam: Movie maker! Zo simpel je je dus Windows moviemaker 12 nog terugvinden.

Heb je geen startknop menu? Dan kun je dit nog eenvoudig oplossen door met je muis naar je rechterbovenhoek te gaan van je scherm. (Helemaal in de hoek) Dan opend er zich een balk waarin je een zoekopdracht kan invullen. Typ daar: Moviemaker in. Of alleen het woordje Movie. Dan krijg je tussen het mogelijk meerdere onderwerpen, je Windows movie maker te zien. Op deze manier kun je hem dus ook eenvoudig terug vinden in je pc.