Voor en nadeel van XS4ALL
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Xs4all provider voor en nadelen 'TIPS

In dit artikel gaan we in op de internet service provider XS4ALL. We gaan het hebben over de kosten, de voor en nadelen en wat de mogelijkheden zijn bij Xs4all.

Kosten en mogelijkheden
Xs4all is een internet service provider bij wiens je prima internet kan krijgen. Xs4all biedt normaliter internet aan in vier standaard pakketten. Zij bieden de pakketten Internet Compact, Internet Smart, Internet Plus en Internet Pro.

Xs4all is wat mij betreft de duidelijkste provider van alle Nederlandse internet service providers. Zonder gezeur krijg je te zien wat je van hen kan verwachten.

Het internet compact abonnement geeft je een downloadsnelheid van maximaal 20 mb/s en een maximale uploadsnelheid van 2 mb/s. Dit alles krijg je voor €32,50 per maand.

Het internet smart abonnement geeft je vervolgens een downloadsnelheid van maximaal 50 mb/s en een maximale uploadsnelheid van 5 mb/s. Ook krijg je 250MB internet onderweg bij dit abonnement. De normale prijs voor dit abonnement is €41 per maand. Momenteel is er een aanbieding waarbij je de eerste zes maanden een korting van wel €1 ontvangt.

Het internet plus abonnement spring omhoog naar een maximale downloadsnelheid van 100 mb/s en een maximale uploadsnelheid van 10 mb/s. Dit abonnement kost normaliter €51 per maand en momenteel loopt er een aanbieding waardoor je de eerste zes maanden slechts €40 betaald.

Het laatste abonnement, internet pro, kan in combinatie met TV nog leuker zijn. Bij het bestellen van TV Basis krijg je dit de eerste zes maanden helemaal gratis!

Internet pro geeft een maximale downloadsnelheid van 500 mb/s aan, de maximale uploadsnelheid is hierbij 50 mb/s. Ook hier krijg je weer 250MB internet voor onderweg bij. De prijs van dit abonnement is €61 per maand. Momenteel geldt ook hierbij dat de eerste zes maanden slechts €40 per maand kost.

Glasvezel kost bij Xs4all hetzelfde als een (a)DSL verbinding.

De voordelen van Xs4all
Xs4all heeft altijd goede aanbiedingen die mij in ieder geval aanspreken. Bij Xs4all heb ik altijd het gevoel gehad dat de klantenservice niet alleen op communicatievaardigheden werd geselecteerd, maar ook op dat wat zij weten. Als je de klantenservice aan de telefoon hebt kun je best wat hogere termen gebruiken. De medewerker zal dit in de meeste gevallen gewoon snappen.

Naast dit, is het ook geweldig dat glasvezel hier hetzelfde kost als een DSL verbinding. Dit is een groot voordeel voor als er in de toekomst ook in jouw buurt glasvezel wordt gelegd.

De nadelen van Xs4all
Xs4all wordt standaard geleverd met een FRITZ!box. In de praktijk zijn dit ondingen. Scholen waar ik heb gewerkt werken veel met deze boxjes, ik kan er geen goed woord over kwijt. Persoonlijke ervaring uiteraard!

Conclusie
Xs4all is een goede internet service provider. Omdat deze krachten bij KPN gebundeld worden zal je ook toegang krijgen tot het KPN netwerk (hotspots). Dit is natuurlijk geweldig als je zelf geen hoog internet abonnement hebt op je telefoon. Het is dus zeker het kijken waard!