Voor en nadeel van Telfort
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Telfort provider voor en nadelen 'TIPS

In dit artikel gaan we in op de internet service provider Telfort. We gaan het hebben over de kosten, de voor en nadelen en wat de mogelijkheden zijn bij Telfort.

Kosten en mogelijkheden
Telfort, onderdeel van KPN, is een internet service provider wiens erg duidelijk is. Als we Telfort vergelijken met enkele andere internet service providers is het relatief gezien redelijk goedkoop. Telfort heeft een makkelijk systeem waar je direct kunt zien wat er op jouw adres mogelijk is qua internet via Telfort.  

Jammer hieraan is dat zij aangeven dat er meer mogelijk is dan je in de internet-only applicatie kan aanvinken. Bij Telfort is het mogelijk om voor een klein bedrag per maand extra beveiliging aan te schaffen. Deze beveiligingen leveren in de praktijk alleen maar gezeur op. Het is bij deze dus af te raden om hier extra geld aan uit te geven. Je kunt beter een goede virusscanner downloaden.

Mooi bij Telfort is dat de router in bruikleen is en dus gratis is. Jammer is wel weer dat zij €30 activatiekosten vragen.

In de prijsberekening betaal je op het moment van schrijven voor 12mb/s max download €22,50 per maand. Telfort is dus niet erg duur, als je alleen een internet abonnement is. Echter krijg je hier ook niet zo heel veel voor terug.

De voordelen van Telfort
Bij Telfort is het mogelijk om maandelijks je abonnement aan te passen. Naar boven of beneden, dat is geen probleem. Ook de duidelijkheid in het bestellen is erg prettig. De klantenservice van Telfort is in dezelfde opstelling als KPN opgebouwd, ze reageren erg adequaat en de kennis van de medewerkers is redelijk. Met redelijk bedoelen we nog altijd slecht tot middelmatig, maar beter dan de gemiddelde internet service provider.

De nadelen van Telfort
Het sterke punt van Telfort is ook een zwak punt van Telfort. De internet samensteller werkt erg prettig, maar geeft niet aan wat écht allemaal mogelijk is. De applicatie gaf bij mij aan dat er tot 200 mb/s mogelijk is, echter is hier niets over terug te vinden tijdens het bestellen.

Het vragen voor aansluitkosten is iets waar ik op tegen ben, een belletje vóór het afsluiten van een abonnement volstaat normaliter dan ook om dit bedrag vergoed te krijgen. Laat je hier niet zomaar intuinen. Zij willen jou als klant, hún moeten blij zijn met jou als klant.

Bij Telfort kun je een extra internet beveiliging aanschaffen. In de praktijk heb ik dit bij één klant fout mogen zien gaan. De internetverbinding werd door de internet service provider (Telfort) geblokkeerd. Er mochten slechts enkele sites bezocht worden door de eindgebruiker. Hiermee forceerde het systeem je een aantal stappen te volgen, waarna de resultaten werden opgestuurd naar Telfort. Hun gingen vervolgens beoordelen of jouw systeem weer veilig was. De beveiliging is in de praktijk dus niets meer dan een blokkade zodra er iets wordt opgemerkt.

Conclusie
Een goedkope internetverbinding kun je aanschaffen bij Telfort, je zal weinig netwerkproblemen ervaren, zoals bij bijna iedere provider in deze tijd. Er is verder niet veel speciaals over Telfort te vertellen.