Voor en nadeel van Tele2
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Tele2 provider voor en nadelen 'TIPS

In dit artikel gaan we in op de internet service provider Tele2. We gaan het hebben over de kosten, de voor en nadelen en wat de mogelijkheden zijn bij Tele2.

Kosten en mogelijkheden
Tele2 is een provider die streeft naar een alles in 1 oplossing voor iedereen. Het is bij veel pakketten niet mogelijk om “internet only” te selecteren. Dit maakt het een minder leuke provider als je op zoek bent naar een oplossing voor alleen je internet.

Tele2 heeft net als de meeste internet service providers vier standaard pakketten. De pakketten heten internet light, internet basis, glasvezel basis en glasvezel extra.

De prijzen bij tele2 schommelen teveel om deze hier als basis neer te kunnen zetten. Toch gaan we dat doen. Het eerste pakket, internet light, met een maximale snelheid van 12 mb/s, kost maandelijks rond de 20 euro per maand. Internet basis, met een maximale snelheid van 20 mb/s, kost maandelijks ongeveer 25 euro. Het eerste glasvezel pakket, glasvezel basis, waar de maximale snelheid 50 mb/s is, kost maandelijks ongeveer 35 euro. Het laatste pakket, glasvezel extra, met een maximale snelheid van 100 mb/s, kost ongeveer 45 euro per maand.

Let er wel op dat je bij Tele2 verplicht bent een monteur te laten komen bij de meeste abonnementen. De kosten hiervan bedragen 70 euro. De apparatuur is in bruikleen en momenteel gratis.

De voordelen van Tele2
Tele2 is erg duidelijk met wat je krijgt. Het upgraden van je abonnement zal nooit een probleem zijn. Vaak is het ook wel zo dat als je deze provider opbelt, je nog extra korting kunt krijgen. Soms moet je hier redelijk voor doordrammen, maar het kan wel. Zeker als instelling zijnde.

De klantenservice van Tele2 reageert daarbij ook redelijk snel.

De nadelen van Tele2
Tele2 is erg duur. Als je gaat kijken naar wat de andere internet service providers leveren, kan je veel meer krijgen voor hetzelfde al dan niet minder geld. Ook is het natuurlijk erg jammer dat je in veel gevallen verplicht bent om meer dan alleen internet af te nemen, dit geldt uiteraard ook voor de monteur die je in de meeste gevallen verplicht moet laten langskomen.

Conclusie
Tele2 is een goede provider, echter hebben ze, na al die jaren dat ze internet leveren, nog steeds veel te leren op het gebied van internet leveren. De diensten kunnen beter, de pakketten moeten worden veranderd en de diensten zien er zo nu en dan redelijk verouderd uit. Wil jij toch een abonnement afsluiten bij Tele2? Zorg er dan wel voor dat je de monteurskosten er af praat. Bel dan dus even met Tele2.