Voor en nadeel van Fiber
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Fiber provider voor en nadelen 'TIPS

In dit artikel gaan we in op de internet service provider Fiber. We gaan het hebben over de kosten, de voor en nadelen en wat de mogelijkheden zijn bij Fiber.

Kosten en mogelijkheden
Fiber is bij het beschrijven van de pakketten heel erg duidelijk in wat wél en níet kan. Het eerste wat mij aansprak bij het onderzoeken van deze internet service provider is dat zij in eerste oogopslag geen aansluitkosten rekenen. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

De pakketten die Fiber aanbiedt zijn in mijn ogen niet erg overtuigend. Daar waar Ziggo mij een 200 verbinding kan bieden, biedt Fiber mij een 3Mb/s verbinding. Natuurlijk zijn we nu appels met peren aan het vergelijken, maar ik vond dat ik het toch wel even moest melden.

Als we gaan kijken naar de all-in-one pakketten bij Fiber, hebben we drie varianten, Family, Fun en Budget. Alle pakketten zijn de eerste drie maanden €34,95. Het Family pakket is na deze drie maanden €64,95, het Fun pakket €54,95 en het Budget pakket €44,95.

Voor deze bedragen krijgen we het volgende pakket bij Fiber;

Bij alle drie de pakketten krijgen we interactieve HD televisie, HD TV start (35 zenders), Video on demand, Programma gemist, TV op smartphone, tablets etc, Live streamen naar Chromecast. Dit is waar het ophoudt voor het budget pakket. Family en Fun lopen nog door met een aantal opties; HD Pakket, HD TV Basis (35 extra zenders). Het Family pakket heeft dan ook nog toegang tot HBO 1, 2, 3, Go en On Demand.

Qua internet geven de pakketten duidelijke verschillen aan. Zo heeft het Family pakket altijd 100 mb/s, het Fun pakket het eerste jaar 100 mb/s en daarna 50 mb/s en het budget pakket ook 50 mb/s.

Ondanks dat je geen aansluitkosten betaalt bij Fiber, dien je wel borg te betalen voor het apparatuur. Deze kosten verschillen per pakket en afname.

De voordelen van Fiber
Één van de voordelen die ik kan vinden bij Fiber is dat zij ook glasvezel internet aanbieden. Glasvezel wordt natuurlijk steeds populairder. Glasvezel is een heel erg snelle verbinding, echter is er in veel wijken in Nederland nog géén glasvezel verbinding mogelijk. Dit zal de komende jaren zo blijven. Pas bij genoeg interesse in een wijk zal er een verbinding worden aangelegd. In de toekomst zal glasvezel de nieuwe norm worden.

De nadelen van Fiber
De hogere kosten bij Fiber zijn natuurlijk lastig. We willen allemaal een zo goedkoop mogelijk pakket en willen daarbij zoveel mogelijk krijgen. Fiber kan zich op dit moment nog niet meten aan de grotere internet service providers.

Conclusie
Als jij wel gebruik kan maken van een glasvezel verbinding, is het natuurlijk iets om over na te denken. Echter zijn er meer internet service providers die ook een glasvezel verbinding aanbieden. Denk dus goed na, doe research en vergelijk de verschillende pakketten van de providers voordat je een keuze maakt.