USB werkt niet op de PlayStation
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Tips voor USB problemen op de PlayStation

Men gebruikt nog heel vaak flash drives op de PlayStation om bijvoorbeeld films te kijken, foto’s over te zetten of zelfs nog om muziek te luisteren. Het komt soms voor dat de flash drive stopt met werken. Erg vervelend natuurlijk als je net lekker een filmpje wil gaan kijken.

In het hieronderstaande gaan we een aantal oplossingen beschrijven.  

Format
Indien de USB nieuw is of net opnieuw is geformatteerd, kan het zo zijn dat het format van jouw flash drive niet meer juist is. Om de flash drive te laten werken op een PS3, moet deze geformatteerd zijn in het format “FAT32”. De meeste nieuwe flash drives (en de standaard instellingen) zijn met het format “NTFS” geleverd.

Het formatteren van een USB is erg makkelijk en met een aantal minuten gedaan. Gelukkig maar, want je wilt hem snel kunnen gebruiken natuurlijk!

Het makkelijkst is om je flash drive aan te sluiten aan je computer of laptop, vervolgens ga je naar “Deze computer” of “Deze PC” en klik je daar met de rechtermuisknop op je flash drive. Vervolgens selecteer je “formatteren”.

Let op: Voor je gaat formatteren is het goed om te weten dat je alles op je flash drive verliest. Maak daarom een back-up van de bestanden die je wilt behouden.

Het scherm dat naar voren komt is het scherm waarmee je je drive kunt formatteren.

Selecteer bij “bestandssysteem” FAT32, verder vul je een naam in voor jouw USB en zorg je dat “snel formatteren” is aangevinkt.

Vervolgens druk je op “start” en wacht je tot deze klaar is. Als je “snel formatteren” hebt aangevinkt, moet dit binnen enkele secondes tot een aantal minuten klaar zijn. Indien dit niet was aangevinkt, kan het erg lang duren voor het formatteren klaar is.

Nu je flash drive opnieuw is ingedeeld, zou deze moeten werken in je PlayStation.

Mijn USB doet het nu inderdaad, maar ik zie geen bestanden?
Ook dit is helaas een veel voorkomend probleem. Gelukkig is dit probleem zeer makkelijk te verhelpen.

Stop de USB flash drive in de PS3, zorg wel dat deze is geconfigureerd zoals hierboven staat beschreven. Als je USB niet als FAT32 is geformatteerd, zal de PS3 jouw USB hoogst waarschijnlijk niet herkennen.

Selecteer jouw USB en druk vervolgens op het driehoekje. Je krijgt een aantal opties te zien, wij drukken vervolgens op “display all” of “alles” om een overzicht te krijgen van wat er op de USB flash drive staat.

Het kan zijn dat je dit moet herhalen voor de diepere mappen, daarom is het aangeraden om al je bestanden (e.g. filmpjes, muziek) die je wilt afspelen en/of bekijken op je PlayStation, in de root map te zetten.

De root map is de “hoofd” map van je USB, dus zonder nieuwe mappen aan te maken kopieer je de bestanden naar jouw USB.

Ik zie nog altijd geen bestanden?
Soms komt het voor dat je bestanden nog niet kunt vinden, het is voorgekomen dat de oplossing was door een mapje “PS3” aan te maken op de USB stick. Let op dat deze map wel in hoofdletters moet zijn om te werken.