Schone Google analytics, Ip en referrals spam'
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Google analytics, eigen ip en referrals blokkeren

Google analytics kent de laatste tijd veel referral (Vooral uit Rusland). Google Analytics aantallen zullen daardoor erg hoog worden, en je gemiddelde sessieduur zal ook flink in de problemen komen.

Stel je hebt net een site gemaakt en de website is niet eens geïndexeerd in Google, en je zou al bezoekers hebben dan is het maar af vragen hoe deze bezoekers op je site komen, maar het mooie van een nieuwe site is dat je vrijwel zelf weet dat je uber niet eens bezoekers kan hebben. Toch met bestaande site's haal je met deze tips veel voordeel uit je Analystic.

1 Filter eigen IP adres
2 Filter IP adres van je tekstschrijvers
3 Filter IP van vrienden die je steeds vraagt om je site te bezoeken voor meningen
4 Probeer referral uit je Google analytics te verwijderen

Uitleg om in Google analytics referral spam te weren

Enkele voorbeelden van referral websites zie je hieronder

7makemoneyonline.com
bestwebsitesawards.com
Blackhatworth.com
Buttons-for-website.com
cenoval.ru
Darodar.com
duckduckgo.com
Econom.com
govome.inspsearch.com
hulfingtonpost.com
humanorightswatch.org
Ilovevitaly.com
Iskalko.ru
Lomb.co
Lombia.co
o-o-6-o-o.com
Priceg.com
search.mywebsearch.com
searches.vi-view.com
semalt.com
symbaloo.com
thesmartsearch.net
1.delta-search.com

Het filteren van deze sites in Google Analytics kan eenvoudig
Via beheerder > alle filters > nieuwe filter > (Bij nieuwe filter geef je de filternaam de naam van de Referral site op) Dan kies je voor filtertype aangepast, en uitsluiten filterveld (Verwijzende url) > Nu de referral website invoeren bij filterpatroon en kies onderaan voor opslaan.

Geheel een land blokkeren?
Je kan als je wil en het je niet tegenstaat ook in moeilijke gevallen ook een heel land blokkeren. Typ dan bijvoorbeeld zoals bovenstaande maar dan het land 'Russia' in In plaats van de website. In vele gevallen zullen nu de nep bezoekers van Rusland wel wegblijven, hoewel er toch harnekkige tussen zitten die nog wel eens terug zullen komen. 

Verwijzingsuitsluitingen toepassen
Een tweede optie die meestal zeker werkt is ook het filteren via de lijst 'Lijst met verwijzingsuitsluitingen' Dit kun je ook eenvoudig doen via Google Analytics. Via Beheerder > PROPERTY > Trackinginfo > Lijst met verwijzingsuitsluitingen > Verwijzinguitsluitingen toevoegen. Vul bij 'Dit domein uitsluiten van uw verwijzingsverkeer' Het gewenste url referral in, en druk op maken.

Bekende bots en spiders filteren
Bij iedere property kun je de hits van de bots en spiders uitsluiten via Beheerder (Beheerder is het rechter kolom)  Vervolgens Kolom "Weergave" Dan: Instellingen weergeven'  Onderaan zie je de checkbox "Bots filteren" Vink bots filteren aan en sla de instellingen op.  

Uitleg om je eigen IP te filteren in Google analytics
Via Beheerder > Account > Alle filter > Nieuwe filter > Filternaam (Bij filternaam het gewenste IP) Bij Filtertype 'Vooraf gedefinieerd' Dan Uitsluiten > Verkeer van de IP adressen> Die gelijk zijn aan> IPadres (Bij IP Adres weer je gewenste ip adres invullen) En dan onderaan de pagina weer kiezen voor opslaan.