Printer op mijn Mac doet het niet
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Printer op mijn Mac computer werk niet meer

Het is altijd lastig als een apparaat niet meer functioneert. Zeker als je het apparaat nodig hebt. Of het nu gaat over het scannen of het printen van documenten, het hoort gewoon te werken. In dit artikel gaan wij een aantal stappen doorlopen om te helpen bij het oplossen van jouw problemen met de printer.

Het systeem herkent de printer niet of heeft de benodigde software niet tot zijn beschikking. Mocht het zo zijn dat het systeem de printer niet herkent, voer dan de volgende stappen uit om dit probleem mogelijk op te lossen:

Zet de printer klaar voor gebruik. Zorg dat het papier er al in zit en dat de inktniveau's goed zijn. Zet vervolgens de printer uit, jouw Mac uit en vervolgens weer aan. Start met het aanzetten van jouw Mac. Zodra deze is opgestart, zet je de printer aan. Het systeem van Mac gaat nu automatisch op zoek naar de laatste drivers (software) voor jouw printer. Nadat de software is gedownload start je je Mac opnieuw op en kun je in de meeste gevallen weer printen.

Mocht het bovenstaande niet werken is het misschien een goed idee om de printer op een andere wijze aan te sluiten. Bijvoorbeeld via USB, WiFi of een LAN kabel.

De printer verwijderen
Het kan natuurlijk gebeuren dat de problemen nog niet zijn verholpen. In dit geval voer je de volgende stappen uit om de problemen op te lossen:

Open systeemvoorkeuren of system preferences. Navigeer vervolgens naar printers en scanners. Eenmaal open, verwijder je alle printers in de lijst door deze te selecteren en vervolgens op het minnetje ( - ) te klikken.

Vervolgens is het van belang om de computer opnieuw op te starten. Voordat je dit doet, is het misschien handig om de printer uit te zetten.

Zodra het systeem weer is opgestart, zet je de printer weer aan.

Als de printer weer aan is, ga je vervolgens naar hetzelfde venster, je navigeert dus naar systeemvoorkeuren en vervolgens naar printers en scanners.

Mocht je printer hier niet direct weer tussen staan, drukken we op het plusje ( + ). Volg vervolgens de stappen om de printer te installeren.

Denk ook aan de bijgeleverde drivers, deze kun je uiteraard ook downloaden. Handmatige installatie geeft zekerheid van de installatie.

WiFi printers
Met WiFi printers is het natuurlijk van belang dat de instellingen in de printer zelf goed staan. Als jouw printer een display heeft kun je de printer verbinding laten maken met het netwerk via het display. Als jouw printer geen display heeft, kun je er voor kiezen om de printer aan te sluiten op je laptop of computer met behulp van een LAN kabel.

Nadat je deze hebt aangesloten op jouw systeem, volg je de stappen..