Meer dan 800 mensen opgelicht door Microsoft scam
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

800 mensen opgelicht door een Microsoft Scam!

In de eerste helft van 2017 zijn al meer dan 800 mensen opgelicht door een Microsoft Scam. In 2016 waren er 1100 slachtoffers meldt de politie.


In de eerste helft van 2017 zijn al meer dan 800 mensen opgelicht door een Microsoft Scam. In 2016 waren er 1100 slachtoffers meldt de politie. Vanuit het buitenland belt een Engelssprekende 'Microsoft-medewerker’, vaak met een Indiaas accent, die zogenaamd computerproblemen wil verhelpen. "Er zijn problemen met uw computer. Wij willen die graag voor u oplossen."

Wat ze proberen te doen is het slachtoffer bepaalde software te laten installeren waarmee de oplichter de computer op afstand kan overnemen. Hier wordt geld voor gevraagd, zoals iTunes tegoedkaarten. Soms proberen de oplichters toegang te krijgen tot internetbankieren.

Microsoft zal nooit klanten bellen voor computerproblemen, dus het advies van de politie is om direct op te hangen. Eén van de bevindingen van het National Security Center Cybersecuritybeeld Nederland is dat de weerbaarheid van Nederlanders achterblijft bij de groeiende dreiging. De Microsoft-scam is daar een voorbeeld van. Zorg dus dat je niet te snel software installeert dat je niet vertrouwt, maar zoek eerst op google of het veilig is.