Mac traag na upgrade OS Yosemite
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Computer Mac traag na upgrade OS Yosemite

Veel mensen kampen na het upgraden naar Yosemite met een erg vertraagde Mac. Dit is natuurlijk erg lastig en vooral niet waar je voor betaald hebt. Vooral iets oudere Macs hebben deze problemen terwijl deze nog in alle manieren voldoen aan de hardware eisen. In dit artikel gaan we je proberen te helpen met het oplossen van enkele problemen met de snelheid.

De eerste verbeterpunten
Ondanks dat Yosemite een erg mooi besturingssysteem is, lijkt het erop dat het grafisch veel meer van je Mac vraagt. Zo zien we direct dat er veel transparante menu’s en balken worden gebruikt. Hierdoor moet je computer berekeningen uitvoeren die anders niet uitgevoerd worden.

De eerste stap naar het sneller maken is dan ook de transparante vensters et cetera uitschakelen. Dit doen we door te navigeren naar “systeemvoorkeuren”, vervolgens “toegankelijkheid”, vervolgens “beeldscherm”. Eenmaal daar vinken we de optie “verminder doorzichtigheid” aan.

Dit zal een zichtbare verbetering in de snelheid toepassen.

En dan..
We merken dat de widgets in het berichtencentrum veel van de Mac vraagt. Dit komt natuurlijk doordat deze voortdurend worden bijgewerkt zodat je de berichten direct kan zien.

Verwijder eventueel de widgets die je niet gebruikt, je hoeft het niet volledig uit te schakelen, al zou dat wel de meeste prestatieverbeteringen opleveren.

Je kunt deze verschillende widgets uitschakelen door te navigeren naar “systeemvoorkeuren”, vervolgens “extensies”, vervolgens “vandaag”. In dat overzicht kun je widgets in- en uitschakelen.

Effecten
Effecten vragen veel grafische kracht, als je Mac nog altijd traag is kun je het effect wanneer je minimaliseert ook nog uitschakelen. Dit effect neemt namelijk veel grafische kracht voor zijn rekening!

Schakel dit effect uit door te navigeren naar “systeemvoorkeuren”, vervolgens “dock”, vervolgens “minimaliseer vensters met effect”. Kies daar in de optielijst “glijdende schaal” om de prestaties nogmaals te verbeteren.

Bureaublad
Bij een Mac is het zo dat een bureaublad in één hand gaat met prestaties. Het kan zomaar zo zijn dat als jouw bureaublad slordig is, je Mac ook sloom wordt. Ruim je bureaublad dus eens op en zie je Mac sneller worden! Gegarandeerd!

Een trage finder
Een Finder venster kan ook zorgen voor veel traagheid op een Mac. Het beste is om Finder niet automatisch op te starten met de map “Al mijn bestanden”, dit kost namelijk veel processorkracht!

Ga naar “Finder”, vervolgens in de menubalk naar “Voorkeuren”, vervolgens “toon nieuwe Finder-vensters”, vervolgens kies je daar een andere map.

Conclusie
Met alle bovenstaande tips moet jouw Mac weer een stuk sneller zijn. Mocht je nou niet tevreden zijn is het raadzaam om een back up van een ouder besturingssysteem terug te plaatsen.