League of Legends start niet op een Mac?
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

League of Legends problemen op een Mac

Veel Mac gebruikers die League of Legends spelen ervaren zo nu en dan wel eens problemen met bijvoorbeeld het opstarten van het spel. Erg lastig als je lekker even relaxed een spelletje wil gaan spelen. Een aantal van de meest voorkomende problemen hebben wij speciaal voor jullie op een rijtje gezet zodat jij er voortaan minder last van hebt.

 League of Legends spel spelen zonder problemen

Probleem één: Patch download wil niet starten
Dit probleem wordt doorgaans veroorzaakt door een slechte connectie met de server. League of Legends heeft vele servers over de hele wereld. Als jij bent verbonden met een server die ver weg staat dan moet de data veel langer reizen voordat het zijn bestemming heeft bereikt. Dit zorgt ervoor dat jouw download er dus veel langer over doet om te beginnen met downloaden. Zeker als het een nieuwe patch is, dan wil iedereen deze natuurlijk downloaden, en sta jij achter in de rij.

Dit kun je oplossen door je netwerk gegevens te resetten en je systeem opnieuw op te starten. Ook kun je er voor kiezen om je router even te resetten, let hier wel op dat je dit via het beheerpaneel van je router doet. Je router houdt namelijk gegevens vast. Ook die van de connectie met de server van League of Legends. Zorg ervoor dat deze is verwijderd. Je kunt natuurlijk ook altijd via een externe DNS naar buiten treden (bijvoorbeeld 88.8.8, Google DNS).

Probleem twee: Undefined error
Mocht je last hebben van een undefined error, kun je altijd een override code gebruiken. Het gebruik van deze code is wel op eigen risico. RIOT kan namelijk zien dat jij die code hebt gebruikt, deze is normaal gesproken alleen voor werknemers. Deze code zorgt ervoor dat je altijd contact kan maken met de servers en gewoon kunt inloggen in het systeem. Zelfs als je client dus niet toestaat om in te loggen.

De code: "thereisnourflevel".

Probleem drie: Firewall!
Schakel je firewall in. Dit kan een heleboel problemen oplossen. Je kan je firewall inschakelen door te navigeren naar "System preferences > Security & Privacy > Firewall".

Probleem vier: Spel Crashes
Een veel voorkomend probleem bij League of Legends op de Mac is dat het spel telkens weer crashed. Helaas is het team achter League of Legends, Riot, niet zo druk bezig met de Mac gebruikers op het spel. Zij focussen zich meer op de rest. Dit is natuurlijk erg jammer, iedereen wil wel eens een spelletje spelen zonder problemen.

Wij hebben meerdere malen meegemaakt dat wij met deze problemen opgescheept zaten. Hetgeen wat altijd leek te helpen was het veranderen van de DNS, het opstarten in veilige modus en het herinstalleren van het spel. Het laatste is natuurlijk lastig maar wel de meest betrouwbare optie.

Conclusie
Het is altijd jammer als een spelletje niet goed werkt. Herinstalleren is hetgeen wat bijna altijd als eerste gedaan moet worden. In de meeste gevallen zullen de oplossingen die in dit artikel beschreven staan helpen. Soms is het natuurlijk ook zo dat er écht een patch uit moet komen alvorens je weer kunt spelen. Maar dit kun je dan uiteraard lezen op het forum van League of Legends zelf.

Wij wensen jullie allen veel speelplezier, als jullie ook nog een fix (of probleem) hebben, voegen wij deze graag aan het lijstje toe.