Laptop touchscreen werkt niet meer, hoe oplossen?
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Laptop touchscreen werkt niet meer, Tips'

Redelijk vaak komt het voor dat ineens de touchscreen van je laptop niet meer werkt. Door welke reden dan ook dat je laptop touchscreen niet meer werkt is er vrijwel altijd een oplossing om dit probleem te verhelpen. En veelal is de eerste stap natuurlijk de computer opnieuw opstarten. Maar we hebben een reeks aantal oplossingen voor u op een rij gezet.

Vanaf Windows 8 of Windows 8.1 zijn er de meeste touchscreens via de laptop, vandaar we op deze pagina de onderliggende problemen van het touchscreen daarop baseren.


 

Het opniew opstarten van je laptop
Het opnieuw opstarten van je laptop zorgt er al snel voor dat je touchscreen weer werkt. (Niet altijd maar de kans is er dus aanwezig)

Aanraakscherm (Touchscreen inschakelen of uitschakelen)
Om even te checken kun je kijken of je touchscreen wel ingeschakelt is. Klik op Start en dan op Configuratiescherm. Klik op Hardware en geluiden en dan op Pen en aanraken. Klik in het geopende dialoogvenster op het tabblad Aanraken Uw vinger als invoerapparaat gebruiken. Klik op OK om dit te bevestigen en sluit het dialoogvenster.

Touchscreen onderhouden door het scherm schoon te maken
De sensoren van je je laptop scherm kunnen in de eerste instantie ook voor een belemmering zorgen als deze vies is, een simpele oplossing is dan je laptop touchscreen te reinigen met een speciale scherm reinigingsmiddel.

Kalibratie uitvoeren in Windows 8
Het beeldschermkleur kalibreren door te klikken op de knop Startefbeelding van de knop Start en vervolgens op Configuratiescherm. Typ beeldscherm kalibreren in het zoekvak en klik vervolgens op De beeldschermkleur kalibreren.‌ Beheerdersmachtiging vereist, als u om het beheerderswachtwoord of een bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of een bevestiging. Klik in Schermkleurkalibratie op Volgende om door te gaan.

Systeem herstel uitvoeren
Als niet blijkt te werken kun je er ook voor kiezen om een systeem herstel uit te voeren op je laptop of computer naar de tijd dat het touchscreen wel werkte. (Via configuratiescherm > Systeem > Systeembeveiliging, kun je een systeemherstel eenvoudig uitvoeren.

Drivers updaten van Windows 8 of 8.1 Win 10  (Zeer belangrijk)
Een mogelijke oplossing kan ook zijn dat je de drivers van je touchscreen moet updaten. Kijk ook na of de fabrikant van je merk laptop een update heeft. Met dit tooltje kunt u handig in een overzicht zien welke programma's er bijgewerkt worden. (Gratis tool) De link vind je hieronder..