Geluid laptop volume te zacht, hoe harder zetten?
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Geluid laptop harder zetten op maximaal

Laptop geluid is te zacht, bijvoorbeeld bij het afspelen van een Netflix film, hoe kan je dit oplossen zonder externe speakers te kopen?  

Een veel voorkomend probleem bij laptops is dat het geluid te zacht is en je je films en series niet goed meer kunt horen. Het is altijd erg lastig als dit gebeurd en er staan overal verschillende oplossingen.

Wij hebben de meest logische oplossingen in dit artikel samengevoegd om jou een duidelijk overzicht te geven. Bekijk het onderstaande YouTube filmpje voor de oplossingen.Oplossing één
Klik met de rechtermuisknop op het volume icoontje rechts onderin de taakbalk. Selecteer daar vervolgens "afspeelapparaten". Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het standaardapparaat, het geselecteerde apparaat, en klik vervolgens op "eigenschappen".

Klik vervolgens op "niveaus", kijk of alles daar op 100 staat. Is dat het geval, ga je naar "geavanceerd".

Selecteer daar vervolgens een hogere afspeelkwaliteit.

Oplossing twee
Soms zijn de makkelijkste oplossingen de beste oplossingen. Het resetten naar de standaardwaarden kan vaak een uitkomst zijn bij dit soort problemen. Zowel bij Realtek als bijvoorbeeld Beats audio klik je met de rechtermuisknop op het icoontje en stel je daar vervolgens de standaardwaarden in.

Oplossing drie
Nog een hele simpele oplossing. Men vergeet soms dat drivers wel eens geüpdatet moeten worden. Ga naar de website van jou laptop fabrikant, zoek je model op en download de nieuwste drivers. Installeer de drivers, herstart je computer en wellicht zijn jouw problemen nu opgelost!

Oplossing vier
Sommige laptops hebben van zichzelf gewoon niet zulk geweldig geluid meegekregen. Dat kan. Als je in dit geval géén externe speakers wilt kopen, is het misschien een idee om te kijken naar een programma die je kan helpen met het boosten van je geluid. Een voorbeeld hiervan is "DFX Audio Enhancer".

Oplossing vijf
Microsoft heeft zelf ook opgemerkt dat dit soort problemen soms ontstaan. In een eerder artikel hebben we het al gehad over Microsoft Fix It. Ook voor dit soort problemen heeft Microsoft een Fix It ontworpen. Deze kun je https://support.microsoft.com/nl-nl/mats/audioplayback hier vinden.

Oplossing zes
Andere programma's kunnen er voor zorgen dat je geluid automatisch naar beneden word bijgesteld. Erg lastig. Het is bijvoorbeeld zo dat als je gebruik maakt van "realplayer" en je deze op 50% zet, je geluid op je gehele systeem slechts 50% zal zijn. Open het programma, zet het geluid hoger en geniet van een harder geluid.

Ook kan het natuurlijk zo zijn dat er een standaard programma is uitgeschakeld. Als je normaliter bijvoorbeeld gebruik maakt van "Dolby Home Theater", en deze is uitgeschakeld, dan zal het geluid aanzienlijk zachter zijn. Start het programma weer op en je kunt weer aan de slag!

Mochten je problemen nu nog niet zijn opgelost, hebben we nog twee dingen die wij willen mededelen. Het eerste is: sommige versies van Windows hebben de modus "Loudness Equalization", mocht jouw laptop dit ook hebben, schakel dit dan in. Dit zal jouw geluid met 100% zekerheid verhogen.

Het tweede wat we nog willen mededelen is dat een geluidskaart ook defect kan raken. Mocht je nog binnen je garantieperiode vallen is het wellicht handig om deze terug te sturen naar de fabrikant. Vergeet niet een back-up te maken van je systeem, in fabrieken worden laptops vaak naar fabrieksinstellingen gereset.