Op internet surfen met je mobiele telefoon
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Op internet surfen met je mobiele telefoon

De technologie staat niet stil. Waar je een aantal jaar geleden het wereldwijde web alleen kon ontdekken via je computer, kan je vandaag makkelijk surfen op het internet via je telefoon. Voor het effectief zo ver is, moet je natuurlijk rekening houden met een aantal randaspecten. Heb je zo een mobiel toestel waarmee dataverkeer mogelijk is? En ben je verbonden met het internet? In dit artikel gaan we dan ook wat dieper in op het reilen en zeilen van surfen via de telefoon. 

Meegaan met je tijd; de smartphone…
Loop jij nog steeds rond met een Nokia 3210? Dan is het de hoogste tijd om lid te worden van het een vernieuwd mobiel informatienetwerk. Hoe stevig en betrouwbaar de eerste toestelletjes van producenten zoals Nokia of Samsung ook waren, zulke mobieltjes zijn vandaag helemaal niet meer van tel. Wil je vandaag mee met de technologische rat race, dan maak je best gebruik van een smartphone; een hip en snel toestel waarmee je meer dan enkel bereikbaar bent. Met een smartphone neem je moeiteloos foto’s en kan je in een wip en een knip alle meldingen op populaire sociale media checken.

Een smartphone kopen? Aandachtspunten…
Kan je maar niet beslissen welke smartphone je nu best in huis haalt? Je kan jezelf er erg makkelijk vanaf maken door gewoonweg een van de gekende toestelletjes van Apple of Huawei te kopen. Op die manier haal je een degelijk toestel in huis waar je zeker mee verder kan, maar echte techneuten houden toch rekening met bijkomende aspecten. Hoe zit het zo met de batterijduur? Welk besturingssysteem wordt er gebruikt? Voldoet de schermresolutie aan je verwachtingen? En natuurlijk; hoe zit het met de surfmogelijkheden van het toestel? Elke smartphone geeft je toegang tot het internet; daar moet je niet aan twijfelen. Sta echter wel stil bij je beschikbare dataverkeer en de manier waarop je het toestel koppelt aan draadloze netwerken.

Dataverkeer en mobiele netwerken; de eerste stap…
Afhankelijk van je mobiele provider krijg je een bepaalde hoeveelheid data ter beschikking. Aan de hand van die beschikbare hoeveelheid kan je gratis surfen via je smartphone. Heb je echter al je data verbruikt, dan moet je betalen om via je mobieltje te surfen. Gelukkig kan je dat hele euvel makkelijk vermijden door je smartphone simpelweg te verbinden met draadloze netwerken. Benieuwd hoe je dat precies doet? Zorg dat je toestel wifinetwerken (draadlozenetwerken) kan detecteren. Dit onderdeel vind je meestal terug bij de algemene instellingen van je toestel. Ben je zo op een bepaalde plek waar je gebruik kan maken van een dergelijk netwerk, dan zal je smartphone dat aangeven. Vervolgens klik je op het netwerk en wacht je even tot de verbinding tot stand komt. Zo eenvoudig is het!

Mobiele netwerken; wat met beveiliging?
Het leeuwendeel van de netwerken die je via je smartphone vindt, zijn echter beveiligd. Wil je toch verbinding maken, dan moet je het juiste paswoord ingeven. Wanneer je het correcte wachtwoord hebt ingetikt, kan je probleemloos surfen. Dergelijke netwerken kom je vaak tegen in grote openbare ruimtes. Op die manier kan de eigenaar van het netwerk namelijk voorkomen dat zomaar iedereen gebruik maakt van het mobiele netwerk. Ook thuis doe je voornamelijk een beroep op een gesloten netwerk; je wilt toch niet dat je buren op jouw kosten online het nieuws lezen?