Televisie draadloos maken en internetten maar!
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

internet draadloos op tv instellen hoe?

Tv verbinding laten maken met een draadloos netwerk? Om je tv via je router draadloos te laten werken moet je volgende instellingen van je router eerst goed staan. Ook de instellingen van de tv moeten draadloos ingesteld worden zodat ze samen een AP kunnen vinden. ( Access Point).

Hieronder vind je de meest voorhand liggende oplossing

Router goed instellen om tv draadloos te laten werken via WIFI
Log in op je router: Vaak ga je naar www. adres.. Maar meestal dien je hier: 192.168.1.1 in te voeren. Hierna krijg je een inlogscherm: Gebruikersnaam en wachtwoord. Meestal is dit user - user. Maar kan ook admin-admin zijn. (Raadpleeg hiervoor anders je provider) Bij Tele2 als voorbeeld is het simpel: login: user WW: user.

Eenmaal ingelogd ga je naar je draadloze router instellingen.
Ga naar: Wireless of naar draadloos verbindingen , (Verschilt per router)
Ga vervolgens naar: Security of beveiliging (Verschilt dus ook per router)
Klik vervolgens op welke vergrendeling je wilt kiezen bij: Network Authentication. Je kan hier kiezen uit: WEB, of WPA, Mixed, open of shared, WPA2-PSK noem maar op..

Voor draadloos te kunnen op de televisie kun je het beste: WPA2-PSK Kiezen.

Vervolgens kies je bij WPA/WAPI Encryption: 'AES' en geen! : TKIP of TKIP+AES

Het wachtwoord kun je trouwens ook even aanpassen naar bijv: 1234512345
Maar het wachtwoord aanpassen is mijn advies om daarmee te wachten omdat je anders soms moeilijkheden krijgt om het netwerk wachtwoord opnieuw te verbinden.

(In een ander artikel op onze site vind je uitleg hoe je dat eventueel zou kunnen oplossen)

Afsluiten van de instellingen
Heb je alles ingesteld zo als je wil en zoals hier wordt aangeven? Dan kun je het opslaan en afsluiten en natuurlijk je Pc of laptop weer opnieuw verbinden met je draadloze netwerk.

Merken televisies?
Of je nu Samsung, Phillips, LG, Salora, Toshiba, of Loewe ,lenco, Humax hebt, dat zou niet moeten uitmaken, zolang de tv maar draadloos internet dus ondersteund.

De tv instellen om draadloos internet te krijgen op je tv
Het kan per merk tv verschillen welke knopjes je moet gebruiken op de afstandsbediening. In dit voorbeeld gebruiken we een Tv van Tochiba. (Omdat hier zeer weinig over beschreven wordt)

Druk op de sleutel van je afstandsbediening, (Het configuratiemenu) voor je TV. Want zo krijg je het menu van je netwerk voor de dag. Ga vervolgens naar 'Netwerk' en dan naar 'Verbindingstype'. Zet deze wel op draadloos, als je dus draadloos wil verbinden.

Ga vervolgens naar 'Draadloze instellingen' En kies daar voor 'Instellingen met hulp' of handmatig instellen. Bij instellingen met hulp wordt er al een lijstje met netwerken weergegeven. Vink degene aan van welke jou netwerk is. en voer je wachtwoord in. (Je routersleutel)

Als je het handmatig doet, moet je dus ook de gegevens overdragen zoals je in de router hebt aangegeven. (Zoals WPA2 PSK en AES) Doe dit zorgvuldig! En let ook terdege op je wachtwoord nij het invullen, (Moelijk is het door de sterretjes)

sla op en vervolgens zou je direct draadloos verbinding met je router moeten hebben.

Geen verbinding?
Als je een melding krijgt dat de tv geen AP kan vinden of dergelijke, kan het voorkomen dat de tv eerder wel heeft gewerkt, maar door een resset van de router het ineens niet meer. Wat je dan te doen staat is de tv te resetten. Na de reset van je tv moet je eerst de tv weer instellen op je taal, zoals Nederlands e.d. en vervolgens zoals hierboven staat beschreven weer opnieuw verbinding maken.