Instagram verwijderen
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Hoe Instagram verwijderen ? 

Eerder spraken we in het artikel "Instagram loopt vast" over hoe je het vastlopen van Instagram kunt verhelpen. Maar in dit artikel gaan we juist dieper op het verwijderen in.

Want hoe verwijder je nu Instagram?


Instagram account verwijderen
Het proces om je instagram account te verwijderen is vrijwel identiek aan het proces om je facebook account te verwijderen. Dit komt natuurlijk doordat instagram gekocht werd door facebook.

Het komt, ook bij instagram, vaak voor dat iemand wordt lastig gevallen. In zo’n geval is het soms de beste oplossing om je account te deactiveren. Ook is het zo dat veel mensen om privacy redenen allerlei social media accounts deactiveren. Alles wat je op het internet plaatst is immers openbaar en dus door iedereen te bekijken.

Ook op instagram is het zo dat je naar een bepaalde link moet gaan om je account definitief te verwijderen, net als bij facebook. De link is https://www.instagram.com/accounts/remove/request/permanent/

Op deze pagina geef je aan waarom je je account wilt verwijderen. Instagram geeft vervolgens (indien van toepassing) een aantal voorgestelde acties alvorens je je account verwijdert. Wil je alsnog je account verwijderen, dien je je wachtwoord in te voeren en vervolgens op “Mijn account definitief verwijderen” klikken. Dit is de rode button helemaal onderin.

Ook instagram heeft natuurlijk geen invloed op geïndexeerde pagina’s. Het kan dus zijn dat jouw foto’s nog een tijd in Google zichtbaar zijn.

Net als bij facebook, kun je instagram ook tijdelijk uitschakelen. Dit kun je doen via de volgende onderstaande link;

https://www.instagram.com/accounts/remove/request/temporary/