login-gegeven van Windows 'Wachtwoord achterhalen'
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

PC Wachtwoord van Windows achterhalen, Tools'

Het zijn de kleine dingen die het leven spannend houden; dat die kleine dingen niet altijd even positief zijn, daar kom je na verloop van tijd zelf achter. Het voorbeeld bij uitstek? Vergeten inloggevens! Anno NU valt het lijstje met inloggevens die je moet onthouden niet meer te onderschatten. Naïeve pc gebruikers kiezen vaker dan niet voor een eenvoudig wachtwoord; een verjaardag, de huwelijksdatum, Daar is niets mis mee, maar vergeet niet dat zulke inloggevens vaak makkelijk te achterhalen zijn. Wil je niet dat vreemden misbruik maken van je pc, kies dan voor een variabel paswoord. Natuurlijk; hou er rekening mee dat je gegevens zelf ook moet onthouden. Kan je toch je eigen inloggegevens niet achterhalen? Vertrouw dan op Ophcrack, een legale manier om je snel en efficiënt uit de brand te helpen.

Hulp op komst met Opcrack tool
Met de hulp van Ophcrack hoef je niet langer je hoofd te breken om een vergeten paswoord wanneer je werkt met Windows. (De downloadtool vindt u onderaan deze pagina) Ongeacht het feit of je nu op zoek bent naar je gegevens als beheerder of je persoonlijke gegevens, de kans is groot dat Ophcrack je snel verder helpt. Ga je aan de slag, dan heb je eerst en vooral internettoegang nodig. Maak even gebruik van een andere computer om de bijhorende software te downloaden via de website rond Ophcrack. Hou er rekening mee dat het bestand best groot is; wees geduldig tijdens het downloaden. Om alles makkelijk te doen verlopen, is het geen slecht idee om de software ook op een makkelijk toegangbare plek op te slaan. Zo kan je bijvoorbeeld een mapje aanmaken op je bureaublad. Op die manier weet je steeds waar je de nodige software kan vinden. Heb je de software binnen, dan brand je die als “image” op een lege schijf. Wat je precies binnenhaalt? Een ISO-bestand, met daarop een besturingssysteem van Linux, de software rond Ophcrack en een aantal andere noodzakelijke bestanden om je gegevens weer op te halen.

Tijd om te branden…
Om een ISO-bestand op een schijf te branden, kan je best gebruik maken van ImgBurner. Ben je daar klaar mee, dan is het de hoogste tijd om je gegevens weer op te vissen.

Stop de schijf in de lader en start je computer op.  Kies voor “Ophcrack Graphic Mode”. Het programma zal nu proberen je gegevens te herstellen.

Wanneer je weer in het bezit bent van je gegevens, kan het nooit kwaad om je paswoord even te noteren. Hoe dan ook, wis de software niet van je computer! Ben je via deze weg niet geholpen? Herhaal de bovenstaande stappen en ga na of jouw versie van Windows specifieke acties vereist. Wanneer je het gevoel hebt dat het stappenplan net je petje te boven gaat, kan je altijd de hulp van gespecialiseerde informatici inroepen. Intussen kan je gebruik maken van een aantal (gratis) programma’s die je wel al wat verder helpen.

KON-Boot
KON-Boot geeft je toegang tot je documenten en e-mailverkeer. Maak je gebruik van Windows XP en Windows 7 (32 bit), dan kan je het programma gratis bemachtigen. De versie voor Windows 8 en Windows 7 (64 bit) kost je zeven euro.

Offline NT Password and Registry Editor
Naast Ophcrack kiezen heel wat gebruikers voor dit programma. De software verwijdert je inloggevens zodat je makkelijk en snel zonder paswoord kan inloggen.