Hoe hardeschijf terugzetten bij deze computer?
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Hardeschijf staat niet meer bij 'Deze computer' 

Het kan gebeuren dat je C: schijf of A B C D E F G H noem het maar op niet meer tussen het lijstje van 'Deze computer' verschijnt en simpelweg is verwijderd, hoewel deze nog zichtbaar is bij je apparaat beheer. Onlang kwam van een bezoeker dan ook de volgende vraag of hier een oplossing voor is:

''Ik heb een probleem met mijn harde schijf. Het begon allemaal toen ik mijn usb wou omzetten naar FAT32, tijdens het aanklikken klikte ik perongeluk op mijn harde schijf. Deze schijf staat nu niet meer onder "mijn computer" maar wel tussen apparaat beheer. hij komt dan uit op "c:\Windows\system32\DRIVERS\disk.sys". Heeft u misschien enig idee wat ik hieraan kan doen om hem weer terug te zetten naar een normale harde schijf?'

Oplossing voor dit probleem is eenvoudig met onderstaande stappen

 

Om je hardeschijf weer zichtbaar te krijgen bij 'Mijn computer / Deze computer' kun je via een opdracht 'diskmgmt.msc' dit eenvoudig weer toepassen. Deze tool is geschikt voor Windows Xp, Windows vista, Windows 7, Windows 8 en meerdere versies.

Via het startmenu onderaan in je scherm links of via zoeken zoals bij windows 8 rechts typvenster kun je de volgende opdracht zoeken: diskmgmt.msc. typ dit letterlijk over en druk op zoeken en klik op diskmgmt.msc. Er verschijnt een groot venster waar je al je hardeschijven kunt vinden zoals je in apparaatbeheer ook je schijven terug kan vinden.

In het venster wat je nu ziet kun je stations en paden wijzigen
Is bijvoorbeeld je C: schijf weg bij 'Deze computer' dan zie je hem nu wel in de blauwe kolommen terug. Klik op de betreffende blauwe kolom en klik vervolgens rechtermuisknop en kies voor de optie station en paden wijzigen.

Geef je C:schijf dan graag zijn letter C uit het lijstje weer terug. Druk op toevoegen en selecteer de C: als letter. en druk op ok. en sluit deze tool weer af. Nu verschijnt in 'Mijn computer' de C: schijf weer.

Extra aanpassingen en optie's met 'diskmgmt.msc'
Zo kun je je DVD speler in je laptop bijvoorbeeld ook een C: schijf maken of een Z: schijf. Maar hou het allemaal wel logica voor jezelf. Ook kun je in dit progje de betreffende hardeschijf ook formatteren. Zo ook naar een fat32 exentie. Wil je dit weer ongedaan maken? Dan dien je wel de gehele betreffende schijf weer te formatteren. Dus eenmaal uitgevoerd is dit niet met een knopje te veranderen.