De beste game telefoons!
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Gamen op de telefoon steeds populairder

Gamen op de telefoon is steeds populairder aan het worden. Zo heeft bijna iedereen tegenwoordig wel een redelijke telefoon, waarop je aardig een potje kunt gamen. Je zult je vast afvragen waarom zou je nou op een telefoon gaan gamen en niet op de pc of console? Nou de reden hiervan is eigenlijk erg simpel. Het mobiel gamen komt uit Azië dit komt omdat een telefoon gewoon een stuk goedkoper is dan een Playstation of een game pc. Je kunt bijvoorbeeld voor 200 euro al een mobiele telefoon kopen met een octa core processor en 4GB werkgeheugen. Dat is dus zeker voldoende om lekker met je vrienden online een potje te gamen.

Low budget of high end?
Je hebt heel veel verschillende telefoons kwa technische specificaties. Zo heb je bijvoorbeeld als hierboven al vermeldt een telefoon van 200 euro met een octa core processor en 4GB werkgeheugen. Maar het kan natuurlijk altijd gekker, we nemen de Asus Rog Phone 5 even als voorbeeld. Bij dit toestel heb je de keuze om over 8GB, 12GB of 16GB RAM te beschikken. Je betaald overgens behoorlijk wat geld voor dit toestel, je kun je deze voor € 1.000,- kopen. Maar wat is nou het verschil? Het verschil zit hem in natuurlijk de snelheid van de telefoon dus denk dan aan het werkgeheugen (RAM) dat de processen op de achtergrond op de been moet houden. Ook is een videochip van cruciaal belang, deze reguleert het grafische deel van de games. Je zult vast wel een keer gehoord hebben van de Snapdragon chips deze zijn erg populair in de game telefoons. Ook is de resolutie van de telefoon erg belangrijk, wat wel erg nadelig is voor de accuduur en gezondheid van de telefoon. Tegenwoordig krijgen mobiele telefoons ook een snelleren refresh rate. Wat is een refresh rate? De refresh rate of vernieuwingsfrequentie is het aantal keer per seconde dat weergevende hardware al zijn pixels kan verversen en wordt uitgedrukt in hertz (Hz). Het is een grootheid die enkel gebruikt wordt voor hardware voor weergave van een videosignaal, zoals beeldschermen en projectors. De Asus Rog Phone 5 beschikt over een 144hz scherm.

Voordelen en nadelen game telefoon
De voordelen van een game telefoon zijn natuurlijk de krachtige prestaties. Dit komt door de hardware die in de telefoon geplaatst is. Maar natuurlijk heeft elk voordeel zijn nadeel. Veel gebruikers van de Asus Rog Phone 5 klagen over de kwaliteit van de camera, Ja je koopt natuurlijk geen game telefoon om goed te kunnen fotograferen. Ook zal de batterij (Accu) sneller achteruit gaan, dit omdat hij natuurlijk veel kracht nodig heeft tijdens het gamen. Wat een leuk weetje is, is dat bijna alle game telefoons adaptieve triggers hebben. Dit zijn knoppen die aan zijkant van de telefoon zitten die je kunt instellen als bijvoorbeeld schiet knoppen of om gas te geven bij een race game.

    Top 5 game telefoons

  • 1. Asus Rog Phone 5 Keuze uit 8GB 12GB of 16GB Ram, 144HZ Display + Adaptive triggers met een 6,000 mAh Batterij

  • 2. Lenovo Legion Phone Duel Keuze uit 8GB 12GB of 16GB Ram, 144HZ Display + Adaptive triggers en een 2,500x2 mAh Batterij

  • 3. Nubia Red Magic 5G Keuze uit 8GB 12GB of 16GB Ram, 144HZ Display + Adaptive triggers en een 4500 mAh Batterij

  • 4. Xiaomi Black Shark 3 Pro Keuze uit 8GB of 12GB Ram, 90Hz Display + Adaptive triggers en een 5000 mAh Batterij

  • 5. Samsung Galaxy S21 Keuze uit 12GB of 16GB Ram, 120Hz Display + een 5000 mAh Batterij

Let op! Niet alle specificaties worden vermeldt hierboven. Zoals scherm resolutie en grafische chip etc. Maar deze telefoons kun je zeker een erg goed potje op gamen.