Computer speakers kopen, Tips voor goed geluid'
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Computer Speakers en goed geluid 'Tips'

Computer speakers gebruiken we tegewoordig allemaal of het nu voor de computer is of voor je tv, het kan allemaal, maar de kwaliteit van goede computer speakers is daar en tegen zeer verschillend.  De voordelen en nadelen van de computer speakers zetten we voor je op een rij, incl tips.

 

Of je nu een Computer - Pc - Laptop - Tablet of Tv gebruikt? Een speakerset kun je overal op aansluiten, maar bedenk jezelf voor welk doel je de computer speakers gaat gebruiken. Wil je bijvoorbeeld chatten met goed geluid op je computer en houdt het daarbij al verder voor je op, dan kun je bij jezelf al afvragen of je het met een 'Trust speakerset' kunt doen. Een Trust speakerset voor de computer kost immers nog geen 20 euro meer, maar heeft dus ook vaak ook geen Dolby Digital 5.1 surround. Je hebt dus echt gewoon een kaal geluid zonder diepgang.

Speakers - Dolby Digital 5.1 surround
Een Dolby Digital 5.1 surround set is een stukje duurder maar dan heb je wel kwaliteit geluid in huis. Je kunt denken aan een 'logitech speakerset' rond de 75 euro heb je degelijke bass geluid die je kamer veranderd in een leuke studio. Maar je kan nog lang niet verwachten dat deze Computer speaker set een discotheek zal zijn. Dit Computer speaker set is dus leuk voor een goede rondom geluidseffecten en houdt het voor die 75 euro wel verder voor gezien.

Wat voor computer speakers kopen voor echt goed geluid?
Hoewel je verschillende merken computer speakers hebt zoals 'Creative, Phillips, Wavemaster, Trust, Logitech, Bose' is de Logitech Z906 5.1 Speakerset' een voorbeeld van een goede computer speaker. Wel is waar dat je voor deze speakerset al gauw 300 euro betaald. Heb je dit geld? En heb je het er voor over? Dan is het zeker een aanrader want het bioscoopeffect in huis zal je hiermee zeker ervaren.

Hoe sluit je de computer speakers aan? (5.1 Speaker-set)
Heb je een 5.1 Speakerset dan kun je die niet 1-2-3 aansluiten op je laptop of Pc, want zoals de meeste heb je maar 1 audio ingang. Je kunt er dus maximaal een 2.0 uithalen uit je 5.1 systeem. De oplossing om toch Dolby Digital 5.1 surround te kunnen beluisteren is simpel en goedkoop. Koop een externe USB geluidskaart zodat je geen 2.0 overhoudt van je geluidssysteem.

Een voorbeeld van een USB geluidkaart is 'Trust' Geluidskaart usb 5.1 heb je al voor 30 euro. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een duurder exemplaar voor 150 euro zoals de 'Creative Sound Blaster ZxR' Deze is speciaal ontworpen voor het leveren van de ultieme geluidsweergave en geluidscreatie voor de pc, belichaamt de Sound Blaster ZxR de ultieme gaming en entertainmentprestaties voor een geluidskaart.

Optimaal genieten van je computer speakers
Voor ongeveer 400 euro totaal aan een goede computerspeaker en geluidskaart weet je zeker dat je kwaliteit in huis hebt, toch komt er een simpel probleem vaak voor dat het geluid niet naar behoren werkt. 1 van de tips is dat je wel rekening mee moet houden dat je in Windows de Geluids instellingen op 5.1 zet. Want windows zet die standaard op 2.1. Zodra je die settings hebt veranderd gaat het ook over de andere jackaansluitingen. Je ongeacht de 5.1 optie in windows nog steed wel een 5.1 geluidskaart voor nodig.