Afgesloten van het internet door provider 'Abuse'
Recente Tweets

Beveiliging TIP
Om in het vervolg te voorkomen dat je dit nog eens meemaakt is het goed om de computer te beveiligen. Je wilt natuurlijk niet nog eens zonder internet komen te zitten.
Een virusscanner is de eerste stap naar een beter beveiligde omgeving. Zorg dat je een goede virusscanner hebt, deze regelmatig update en dat deze ook regelmatig jouw computer controleert op virussen.

De tweede stap is de firewall inschakelen. De firewall bepaalt wat er wel en niet naar binnen en naar buiten mag via de internetverbinding en poorten. Veel mensen denken dat de firewall hier niet veel mee te maken heeft, maar dat heeft deze dus wel degelijk.

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Door provider afgesloten van het internet, 'Abuse'

Een computer die niet voldoende is beveiligd kan besmet 'abuse' raken door een virus of spyware en meerdere troep. Zodra dit het netwerk van de provider door heeft dan volgt er al snel een blokkade op uw internet verbinding.

Waardoor u dus letterlijk afgesloten wordt van het World Wide Web WWW.

Hoe nu te werk gaan en oplossen?

 

Afgesloten van internet heeft zijn reden
Preventie is altijd beter dan oplossen, maar hoe voorkom je dat je wordt afgesloten van het internet? Het gebeurt regelmatig dat mensen worden afgesloten omdat hun computer of laptop besmet is geraakt met een virus die spam verstuurd. Ook kan het gebeuren dat de besmette computer een aanval verstuurd naar een ander netwerk, dat noemen we een DoS-aanval.

Een ISP (Internet Service Provider) sluit computers die voldoen aan het bovenstaande vaak af om te voorkomen dat de DoS aanvallen of spam doorloopt en andere mensen daar last van krijgen. Ook is het om preventief te voorkomen dat het netwerk te zwaar belast wordt.

Geïnfecteerde computer blokkeren voor veiligheid van de provider
Veelal wordt er dan gedacht dat de blokkade / afsluiting ter bescherming van uzelf is, maar dit is echter niet het geval. Een internetafsluiting wordt gedaan omdat providers niet verder in de problemen wil komen door uw spam-pc. Een virus (Of dos aanvallen die tegen u zijn gericht) kunnen door uw verbinding op het netwerk van de provider voor erge problemen zorgen. Zelfs zo erg dat zelfs de provider een verbod kan krijgen. En dan zijn de rapen letterlijk gaar. Want dan word letterlijk de provider geblokkeerd van internet, waardoor er wel miljoenen mensen zonder internet komen te zitten. En dat is simpelweg niet de bedoeling. Zij dragen nooit de verantwoording dus voor uw vuile geïnfecteerde pc.

Voor welke providers is dit van toepassing?
Vrijwel alle providers geven snel een blokkade op internet als dit gebeurd, U wordt in quarantaine geplaatst door bijvoorbeeld: KPN (Koper of glasvezel) Vodafone, Ziggo, Upc, Telfort, Onsbrabantnet, Tele2, Online, Tmobile, Xs4all etc..

Niet uw schuld dat de pc gaat spammen?
Duizenden spamberichten zijn er waarschijnlijk al verstuurd naar uw provider, maar u weet nergens van. DIt zou goed kunnen, maar de provider constateert wel datagegevens van uw computer door middel van uw ip adres. En als dit het geval is zonder dat u het weet? Dan is het ook zeer raadzaam om eventueel uw netwerk of draadloos netwerk na te kijken en gelieve dan ook een wachtwoord erop te zetten zodat deze verbinding wel beveiligd is. Is deze al beveiligd? Zorg dan dat u uw wachtwoord gaat veranderen, want uw ip adres is toch echter de aanwijspunt voor het vervuilde netwerk. Misschien heeft uw buurman wel verbinding gemaakt met uw draadloos netwerk. U zal het waarschijnlijk nooit weten hoe dit had kunnen gebeuren. Maar u bent wel de dupe van de spyware, malware, virussen, scareware, adware die de server van de provider heeft aangetast.

De quarantainenetwerk opheffen om internet toegang te krijgen
Uit quarantaine halen is niet zomaar opgelost. U moet uw pc schoonmaken! (Ga hier nooit om liegen bij een provider dat u dat wel heeft gedaan) Want u bent binnen 1 minuut gebanned op internet, en dan kunt u niet eens in de toekomst meer op internet. Ook NIET via een andere provider, want u staat dan letterlijk op de blacklist (Zwarte lijst) Ongedaan maken is dus niet mogelijk, vermits u gaat verhuizen wat dan nog als optie zou zijn.

Het is dus raadzaam om uw pc echt grondig te reinigen. Denk hierbij aan het schoonmaken en verwijderen van spyware, malware, virussen, scareware, adware, en alle random troep die het internet doet vervuilen. De programma's die u er voor nodig heeft vindt u overigens op onze site. Met daarbij volledige uitleg over wat deze programma's doen, en hoe ze werken. Onderaan deze pagina vindt u de betreffende link.

Op moment van blokkade wordt er door de provider vaak 99% van de website's geblokkeerd, maar dus niet letterlijk alles. Namelijk die van virusscanners, firewalls, Windows update, etc.. kunt u wel gewoon bezoeken, zodat u daarmee uw pc in ieder geval wel kan schoonmaken.

Berichtmelding in beeld
Veel Internet Service Providers geven in het bericht dat je te zien krijgt al aan wat je moet doen om van de blokkade af te komen. De basis stappen en de meest logische stappen gaan we hier beschrijven.

Stap 1 is het scannen en verwijderen van de virussen. Dit doe je door het aanbevolen programma te downloaden. Dit zal veelal Malwarebytes zijn, de ISP zal verschillende sites wél benaderbaar laten (zoals dus bijvoorbeeld www.malwarebytes.org).
De tweede stap is de logs invoeren in het systeem van de Internet Service Provider. Met deze logs kunnen zij zien wat er aan de hand was en dat het eventuele virus is verwijderd.
De derde stap zal zijn om de firewall in te schakelen indien deze is uitgeschakeld, een essentiële stap in het voorkomen van blokkering.

Heeft u toevallig een provider die elke website blokkeert? Dan moet u echter meer moeite gaan doen om dit te repareren. U zou het best naar een computerwinkel kunnen gaan om te vragen of zij de computer voor u kunnen cleanen. U verteld daarbij wel eerlijk dat de internetverbinding in quarantaine is gezet. Met deze informatie weet de pc-winkel welke stappen zij moeten ondernemen. De prijs voor het schoonmaken zal daarbij rond de 100 a 110 euro liggen. Niet goedkoop maar wel raadzaam als u geen andere optie heeft.
Wat overigens nog wel een optie is, dat is om even aan familie of buren te vragen of zij voor u een dvd willen branden met allerlei virusprogramma's erop en spyware, malware, scareware, adware programma's. Zodat u thuis deze handelingen zelf kunt uitvoeren.

mogelijk extra optie is om op een andere computer, in een ander netwerk, de bestanden te downloaden. Ook kan dit via bijvoorbeeld je mobiele netwerk.
Het is in de meeste gevallen wél aangeraden om de computer volledig opnieuw te installeren. Virussen die zover door zijn gedrongen dat de ISP jouw verbinding afsluit zijn vaak hardnekkig en zullen terugkeren.
Als je een back-up image hebt kun je er altijd voor kiezen om die terug te zetten.
Ook is het altijd mogelijk om contact op te nemen met de helpdesk van jouw Internet Service Provider, al kunnen hun niet meer doen dan de stappen telefonisch met jou doorlopen.

Telefoon / mobiel niet koppelen aan de computer
Let op dat u niet uw > mobiel gaat koppelen aan de pc voor een internetverbinding! We benadrukken dit ten zeerste!  Uw computer is besmet en uw telefoon heeft een ander adres waarmee de mobiel is gekoppeld aan het internet. Misschien heeft de mobiel wel een ander netwerk dan de pc, maar het feit blijft dat de gekoppelde pc besmet is met een virus. Als u dit zou doen? Dan wordt u ook nog eens van het mobiele netwerk geblokkeerd. Dit koppelen moet u dus nooit op dit moment gaan proberen. Ook al heeft u direct internet verbinding nodig. Gebruik dan gewoon uw mobiel om te internetten.

Verloop na schoonmaken computer om toegang te krijgen tot internet
Als u uw pc weer helemaal schoon heeft gemaakt, en de pc ook heeft voorzien van een virusscanner, dan kunt u de klantenservice opbellen en doorgeven dat u uw pc virusvrij heeft gemaakt. De Ict afdeling zal dit gaan beoordelen waarna u ongeveer 24 uur moet wachten voordat u weer internet terug heeft.