Mobiele telefoon koppelen aan de pc om te internetten?
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Hoe mobiel aan pc koppelen om te internetten?

Surfen op internet met je mobiele telefoon via de computer is een oplossing, want is er iets meer vervelend in het leven dan niet kunnen rekenen op je internetverbinding? Je hebt het vast al eens meegemaakt. Stapels werk en opeens begeeft je internetverbinding het. Tot een aantal jaar geleden zat er jammer genoeg niets anders op dan geduldig te wachten op de reparateur; gelukkig kan je vandaag makkelijk een verbinding tot stand brengen via je mobiele telefoon. Natuurlijk is het wél erg belangrijk om te beseffen dat je –enerzijds- over voldoende mobiele data moet beschikken en dat je –anderzijds- ook met je smartphone overweg moet kunnen. 

 

Mobiele data; de redder in nood!
Ondanks het feit dat momenteel haast iedereen over een smartphone beschikt, lijken de meeste mensen helemaal niet te weten dat je je smartphone kan omvormen tot hotspot. Op die manier maak je gebruik van je mobiele data om andere toestellen toegang tot het internet te geven. Dit betekent natuurlijk ook dat je hoeveelheid beschikbare mobiele data sneller dan gewoon zal zakken, al hou je op dat vlak best rekening met de specifiek activiteit online. Even nagaan of je een e-mail hebt ontvangen maakt het verschil niet; maar ga je filmpjes streamen of grotere bestanden downloaden, dan ben je er al snel aan voor de moeite. Voor je natuurlijk kan genieten van een internetverbinding op je pc via je mobiele telefoon, moet je eerst weten wat precies te doen. Klaar voor een concreet stappenplan?

Je pc met je mobiele telefoon verbinden?
Toestel in de hand? Ga dan eerst even na om hoeveel toestellen het precies gaat. Gaat het maar om een enkel toestel, dan kan je een USB-kabel gebruiken. Smeken meerdere toestellen om een verbinding, maak dan gebruik van een hotspot. Wil je zeker zijn van succes, kies dan keer op keer voor de hotspot. Niet elke provider staat mobiele data delen via een USB-kabel toe. Zorg er daarnaast voor dat je mobiele toestel wifi- en bluetoothgebruik toelaat; twee essentiële punten die je nodig hebt om de verbinding tot stand te brengen. Schakel je “persoonlijke hotspot” in op je smartphone. Dat onderdeel vind je bij “mobiele data”, onder “instellingen”. Maak vervolgens via je computer verbinding met het netwerk. Vergeet niet dat je een wachtwoord moet invoeren!

Vervelende neveneffecten?
Je smartphone omvormen tot hotspot is niet meteen moeilijk. Hou er echter wel rekening mee dat het stappenplan dat je moet volgen lichtjes kan wijzigen; dit betekent dat niet elk besturingssysteem dezelfde terminologie gebruikt. Een bijkomend probleem van tethering, de Engelstalige term die voor deze procedure wordt gebruikt, bestaat erin dat het energiepeil van je smartphone bijzonder snel zal zakken. Bovendien is het ook mogelijk dat de verbinding verbroken wordt wanneer je een oproep ontvangt. Daarnaast let je er best op geen sites te bezoeken waar je persoonlijke info zoals gebruikersnamen of wachtwoorden moet ingeven. Providers proberen consumenten zo op de hoogte te brengen van de gevaren van surfen via een hotspot.

Meerdere opties?
Geen fan van het hele hotspotverhaal? Gelukkig kan je dan een beroep doen op dongles, een klein stukje hardware dat je perfect kan gebruiken als netwerkontvanger. De gemiddelde dongle lijkt als twee druppels water op een USB-stick, maar de gebruikte technologie verschilt sterk. Momenteel worden dongles enkel ingezet door KPN waarbij je kan kiezen voor een datapack tot 8000MB/maand. Toch ook hier een belangrijk nadeel; je dongle werkt alleen in Nederland.