Windows Update loopt vast
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Windows Update loopt vast

Helaas gaat het mog vaak mis met de updates van Windows. Je kent het wel de Update loopt vast wat nu?

 

De Windows update loopt vast
Het zou kunnen dat een update niet goed is gegaan en dat je dus wat problemen hebt in Windows. Je zou er voor kunnen kiezen om de update ongedaan te maken. Dit doe je door de map C:\Windows\SoftwareDistribution\ te hernoemen naar SoftwareDistribution.old. Nu kun je de updates opnieuw uitvoeren.

De Windows 10 upgrade loopt vast
De meeste mensen weten niet wat ze moetten doen wanneer een update vast loopt. Wanneer de upgrade echt vast is gelopen, dus langer dan 1 uur niets meer doet kun je niets anders doen dan de computer uitschakelen. Helaas gaat dit vaak niet op de juiste manier. Vaak gaat dan de stekker uit het stopcontact, dit is zeker niet de juiste manier. Hou altijd de startknop van de computer een paar seconden ingedrukt zodat het scherm zwart wordt. Sommige computers hebben een piepje wanneer de startknop is ingedrukt, schrik hier niet van dit is alleen ter info. Het is erg lastig te voorspellen wat Windows doet bij het vastlopen van de computer. Hieronder ziet u een paar situaties.

1e situatie: de upgrade gaat verder
Soms gaat de upgrade na een tijd vast te hebben gelopen weer verder. Dan is er eigenlijk niets aan de hand, mocht het zo zijn dat de upgrade alsnog vastloopt kunt u Windows herstellen. Hiervoor kun je gebruik maken van de veilige modus, deze kunt u activeren door de F8 knop ingedrukt te houden. Dit kan alleen bij het opnieuw opstarten van de computer.

2e situatie: Windows start helemaal niet meer op
In deze situatie gaan wij er dus vanuit dan de computer niet meer opstart en dus ook niet de vorige Windows versie kan laden. Dit probleem zit hem meestal in het genoodzaakt uischakelen van de computer tijdens het vastlopen van de overdracht van upgrade bestanden. Gelukkig is dit op te lossen door de automatisch herstel functie van de herstel paritie, voor de upgrade maakt Windows een windows.old map aan hier staat de complete versie van de vorige Windows op. Dus de functie automatisch herstel zet deze map terug.

3e situatie: oude Windows herstellen
Meestal wordt de upgrade ongedaan gemaakt, u krijgt dan een cikel met tekst Uw vorige versie van Windows herstellen in beeld, het process neemt ongeveer 60 minuten in beslag. Nadat u dit gedaan heeft staat de vorige versie van Windows weer op de computer.