Welke social media sites zijn er?
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Welke social media zijn er allemaal?

Vandaag de dag zijn er tallozen social media sites, maar waarom zijn er zoveel en wat kun je hier allemaal mee? Welke social media site is het meest actief en waar moet ik mij aanmelden?

Dit soort vragen gaan wij in dit artikel behandelen. Tevens stellen wij ook een top 5 samen en noemen wij meerdere plus en min punten van verschillende social media sites.

De top 5

Om maar direct met de deur in huis te vallen beginnen we met de top 5. Nadat we de top 5 hebben besproken gaan we in op de verschillende onderdelen die in de introductie besproken zijn.

  • Facebook

  • Twitter

  • LinkedIn

  • Instagram

  • Google Plus

Onze top 5 is gebasseerd op persoonlijke ervaringen en statistieken. Ook hier zullen we per social media website op terug komen, we gaan van onder naar boven, laten we dus snel beginnen!

Google Plus
Google Plus is, zoals de naam al suggereert, in beheer van Google. Google kennen we natuurlijk allemaal als de meest bekende, grootste en naar mijn idee beste zoekmachine ter wereld. Google Plus lanceerde in het jaar 2011. Veel experts zagen de lancering van Google Plus als een poging van Google om de dominante positie van Facebook te verzwakken en daarbij marktaandeel te winnen voor het algemene Google platform, dit is echter nooit bevestigd.

Momenteel heeft Google Plus meer dan 540 miljoen gebruikers, echter is de helft van deze gebruikers inactief of nep.

Binnen Google Plus kan men kringen aanmaken, binnen deze kringen kan men vrienden toevoegen om zo verschillende vriendenkringen te kunnen beheren en bijvoorbeeld berichten te sturen. Verder kan men via Google Plus ook videobellen en samen naar YouTube video's kijken nadat zij een hangout hebben aangemaakt.

De toegankelijkheid van Google Plus is redelijk, het is uiteraard via de PC het best te bezichtigen maar kan ook op mobiele apparaten worden bekeken.

Google Plus introduceerde vóórdat Facebook dat deed de optie om personen te kunnen volgen, Facebook heeft dat later overgenomen.

Google Plus is naar onze mening de minst gebruiksvriendelijke social mediavan dit moment.


Instagram
Instagram lanceerde in oktober 2010. Instagram is een gratis service waarmee mensen hun foto's kunnen delen met de rest van de wereld en dus socialmedia websites.

Alle foto's die worden geüpload naar Instagram worden als vierkant (4:3) weergegeven.

In den beginnen ondersteunde Instagram alleen iOS apparaten, gelukkig voor de Android gebruikers was er al erg snel ook een app voor hun.

Instagram was oorspronkelijk alleen voor foto's, tegenwoordig kan men ook video's delen op Instagram. Instagram is ook via de laptop te bereiken.

Instagram heeft maandelijks 300 miljoen actieve gebruikers.

Facebook is na de overname de huidige eigenaar van Instagram. Facebook betaalde 1 miljard dollar voor Instagram.

De functies binnen Instagram zijn dus erg beperkt, toch blijft het een van de meest bezochte social media's ter wereld.


Linked-In
LinkedIn is al actief sinds 5 mei 2003. LinkedIn is een social media website die zich meer richt op de zakelijke markt en heeft meer dan 250 miljoen gebruikers.

Het doel van LinkedIn is het opbouwen van contacten en het kennis maken van elkaars netwerk.

Je kunt LinkedIn het beste zien als jouw online CV, een openbare plek waar men jouw kwaliteiten kan bekijken. Werkgevers maken veel gebruik van LinkedIn, zij plaatsen daar vacatures en benaderen daar mensen die zij in dienst zouden willen hebben.

Mocht je op zoek zijn naar een baan, contacten of zakelijke relaties, dan is LinkedIn een aanrader. Men kan ervaringen toevoegen en reageren op posts van relaties.

LinkedIn is zowel op de computer als op mobiele apparaten goed bereikbaar.


Twitter
Ook Twitter is een gratis social media website. Twitter is echter niet zoals alle andere social media websites.

Met Twitter kun je korte berichtjes plaatsen die vervolgens zichtbaar zijn voor jouw volgers of iedereen, dit kan je uiteraard zelf instellen.

De berichten die je op Twitter verstuurd, mogen maximaal 140 tekens lang zijn.

Op Twitter kan men elkaar volgen en reageren op de "tweets" die men plaatst. Veel bekende personen maken ook gebruik van Twitter.

Veel mensen die op Twitter berichten sturen plaatsen wat zij zoal aan het doen zijn, interessante vraagstellingen of leuke plaatjes. Steeds meer bedrijven maken ook gebruik van Twitter om zo in contact te komen met hun doelgroep en potentiële klanten.

Mensen die elkaar volgen kunnen ook privé berichten versturen. Deze berichten kunnen ook langer zijn dan de 140 tekens van openbare "tweets" maar zijn voor alleen jou en de ontvanger zichtbaar.

Het overzicht van Twitter bestaat uit tweets van mensen die jij volgt,jouw eigen tweets en tweets die mensen die jij volgt "re-tweeten". Re-tweeten is het delen van berichten van anderen. Je plaatst in dat geval de tweet op jouw eigen tweet-wall.

Twitter is zowel op de computer als op mobiele apparaten goed bereikbaar en heeft ook voor desktops verschillende apps.

Let op: Twitter is extreem verslavend!


Facebook
Facebook, voorheen "The Facebook" is het grootste gratis social media platform van dit moment. Nadat je je registratie bij Facebook hebt voltooid kun je een eigen persoonlijke profiel aanmaken. Vervolgens kun je vrienden toevoegen, berichten versturen, statussen plaatsen, foto's en video's plaatsen, delen, bedrijven of pagina's liken en nog veel meer.

Facebook ontstond in februari 2004, destijds The Facebook. In het begin van Facebook konden alleen studenten van Harvard zich registreren op de website, pas later werd dit uitgebreid naar het openbare social media wat het nu is.

In 2006 zou Facebook worden overgenomen door Yahoo! voor een bedrag van 1 miljard dollar. Yahoo! verlaagde echter het bod naar 800 miljoen dollar, de eigenaar en oprichter, Mark Zuckenberg, weigerde dat bod. Facebook is momenteel meer dan 200 miljard dollar waard, Yahoo! zal zich wel voor de kop slaan als ze daar nu aan denken!

Facebook heeft momenteel 1,32 miljard actieve gebruikers.

Facebook is het grootste, meest uigebreide en populairste social media van dit moment. De opties binnen Facebook zijn ongekend en dagelijks werken er talloze mensen aan om Facebook te verbeteren en nog groter te maken dan het al is.