Website vertalen naar het Nederlands
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Website vertalen naar Nederlands? Beste optie's!  

Het internet bestaat ook in het buitenland dus in een andere taal en ook daar hebben ze echter zeer grote websites. Hier staat dan ook vaak belangrijke informatie die voor jou handig is en die je wilt gebruiken, en in het Nederlands wil vertalen. Het is dus handig als je gemakkelijk een website kan vertalen naar het Nederlands.

Let op: Gebruik het vertalen niet voor school of voor de universiteit. De grammatica is vaak minder goed, het maakt niks uit welk programma je gebruikt om de tekst te vertalen. Je kan het natuurlijk wel gebruiken voor het vertalen van teksten die je vervolgens gaat lezen, erg handig juist!

Er zijn verschillende manieren om website's snel te vertalen naar het Nederlands. We hebben een aantrekkelijke selectie voor je gemaakt hieronder...

Internet Explorer:
Je kan via Internet Explorer gemakkelijk een website vertalen naar het Nederlands.
* Klik met je rechtermuisknop op de pagina.
* Selecteer 'vertaal naar het Nederlands'
Je website zal nu automatisch vertalen naar het Nederlands.

Google Chrome: (Vertalen naar Nederlandse taal)
Ook Google Chrome gebruikt dezelfde optie als Internet Explorer.
* Klik met je rechtermuisknop op de pagina.
* Selecteer 'vertaal naar het Nederlands'
Je website zal nu automatisch vertalen naar het Nederlands.

Google vertalen: Translate tekst naar Nederlands vertalen)
Je hebt er vast wel eens van gehoord, Google translate of in het Nederlandse, Google vertalen. Je kan hier bijna elke taal vertalen naar een taal naar keuze.
Je kopieert simpel de tekst en geeft aan welke taal het is. Hierna zal rechts in het vak de vertaling verschijnen van de taal die jij hebt geselecteerd.
Dit is handig als je alleen een bepaalde tekst vertaald wilt hebben en niet de hele pagina. Wil je wel de hele pagina vertaald hebben dan zou ik een van de eerste twee methodes gebruiken.

Google translate extensie (Toegevoegde button in je browsers vertaler)
Je kan ook een extensie toevoegen die voor jou het vertalen doet.
* Ga naar Google Chrome
* Klik rechtboven op de drie rondjes
* Klik op instellingen
* Klik links op extensies
* Scroll naar onder en selecteer 'meer extensies toevoegen'
* Zoek 'Google translate'
Je zal deze nu toevoegen en je kan deze extensie altijd gebruiken wil je een gedeelte van een tekst vertalen of de hele tekst

ThesAurus (Alternatief Google translator naar Nederlands)
ThesAurus is ongeveer hetzelfde als Google Translate en doet precies hetzelfde. Je selecteert aan de linkerzijde welke taal de tekst is en aan de rechterzijde welke taal die moet worden. Je plaatst de tekst in het linker vak en rechts komt de vertaling eruit.

Is het vertalen wel handig?
Maar is dit vertalen nou wel zo handig? Er wordt vaak niet gecontroleerd op de grammatica van de uitkomst. Als je dus bijv. met school een hoog punt voor Engels wilt halen is het zeker niet handig om een Nederlandse tekst te kopiëren en het te vertalen naar het Engels. De worden zullen dan wel goed zijn maar de grammatica niet!
Je kan het natuurlijk wel gewoon gebruiken om een nieuwsbrief te vertalen omdat dit voor jou misschien makkelijker lezen is.

Welke moet ik kiezen om te vertalen naar het Nederlands?
Ons lijkt het beste Google translate, de vertaling is vaak goed en het gaat enorm snel. Ook kan je hier zelf de tekst uitkiezen die je wilt vertalen en wordt niet de hele pagina vertaald als je dat niet wilt.
Wil je een hele pagina vertalen dan is het handig om de eerste methode te gebruiken, rechtermuisknop en dan kiezen 'vertalen naar het Nederlandse'.