Welk merk telefoon kopen? "Wat is het verschil?
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Welk merk mobiel kopen? "Waarom en wat is het verschil?

Waarom een HTC? Waarom een Iphone? Waarom een Blackberry? Waarom een Samsung? We krijgen geregeld emails over waarom een Iphone en geen HTC en andersom. Het blijkt dus wel dat een keuze in telefoon lastig te maken valt.  Zo ook heeft u waarschijnlijk dit probleem, anders was u niet naar deze informatie op zoek. 

Wellicht kan de volgende informatie u verder helpen met de juiste keuze.

 

We proberen hieronder zo duidelijk mogelijk per merk telefoon uit te leggen wat de verschillen zijn in telefoon globaal. Natuurlijk heeft wel elk merk een type wat dan weer net iets beter is dan de voorgaande type mobiele telefoon. We behandelen daarom alleen de merken telefoons zoals: HTC, Samsung, Iphone, Blackberry, Nokia, Huawei.

Waarom en welke telefoon merk is beter dan de andere?
Elke leverancier verdedigd natuurlijk zijn eigen merk toestel en wil dat deze de beste wordt gevonden in de markt. Het is dus niet zo dat het ene merk slechter is dan de andere maar functioneel kan het wel degelijk verschillen. Zo kan overigen een goedkoop imitatie merk wel al snel vastlopen met alle ergenissen van dien. Dit heet dan natuurlijk ook prijs/kwaliteitsverschil. De onderstaande merken zijn reeds veel verkocht op de markt en zijn prijstechnish vrijwel hetzelfde, (Waar we dan ook van kunnen uitgaan dat deze telefoon-merken goed en degelijk van kwaliteit zijn, en niet zomaar kunnen vastlopen)

Waarom een HTC
HTC staat inmiddels toch wel bekend om het mooie uiterlijk en de goede garantie vanuit HTC zelf. Een voordeel bij een HTC is ook dat mocht er iets aan kapot zijn dat vrijwel alle dumpzaakjes het toestel goedkoop kan repareren. (Als voorbeeld dat de accu goedkoop verwisselt kan worden. HTC is verder een goed toestel wat zakelijk ook fijn is in gebruik. Zowel prive als zakelijk is dit een perfecte mobiel. Het mindere aan HTC is dat de extra funties zoals de webcam en de fotos tegenvallen. Ze zijn scherp maar niet zo scherp als de Samsung bijvoorbeeld. De processor daarentegen is wel degelijk goed en gelijk aan een nieuwe Samsung.

Waarom een Iphone
De Iphone van Apple is naar meerde mensen de telefoonuitvinding van de eeuw. Maar waarom? De Iphone beschikt over goede processors en goede kwaliteit fotos. En loopt vrijwel niet vast tijdens gebruik. (Al dan niet sporadish) De prijs is duur, vaak duurder dan de andere merk telefoons. Apple ondersteund daarentegen ook zeer goed, maar de kosten voor een reparatie om een accu of een scherm te vervangen zijn niet mals. Een paar honderd euro ben je al gauw kwijt. Voor een HTC of een Samsung telefoon zou je maar een 40 a 60 Euro kwijt zijn. Naar onze mening is ook de appstore een beetje een tegenvaller omdat je voor vele apps moet betalen die bij andere merk mobieltjes wel gratis zijn. (De Androit)

Waarom een Huawei
Een Huawei is niet het merk, dat je roep ik heb een Huawei! Nee het merk is vanuit china ontstaan en sinds 2012 begonnen in Nederland. De prijs voor een Huawei is vaak ook erg aantrekkelijk. Een leuk toestel voor een leuke prijs. De stap om een Samsung te kopen voor 150 euro meer is naar ons mening dichterbij. Hoewel de Huawei vrijweinig klachten geeft blijft de naam Huawei gewoon een aldi merk, maar zeker niet 1 van de slechtste telefoons.

Waarom een Samsung
Een Samsung is prijs en kwaliteit erg goed. De fotos zijn zeer zuiver en heeft vaak een erg goede zoom en focus. Zo ook is het uitterlijk een erg mooie telefoon. Er valt vrijweinig negatief te praten over de Samsung. Het repareren kan vaak in een dumpzaak voor enkele euro's wat bij de Iphone vrijwel niet lukt. De Iphone en de Samsung zijn naar onze mening echt gewaagd aan elkaar. Maar vergeet ook zeker de HTC niet!

Waarom een Nokia
De nokia is in alle opzichten goed veranderd dan de oude bekende nokia's van vroeger. De Nokia draait lekker soepel en zit op zich leuk in elkaar. Het vervelende is dat de jeugd vrijwel niet meer kiest voor de Nokia, mede de reden omdat het een oud merk is. Maar wil je echt goede fotos maken dan zou je eigenlijk toch echt een Nokia moeten hebben. Het menu en gebruik van de telefoon is wennen. En ziet er naar onze mening iets te belabberd uit. Maargoed ieders zijn smaak en mening. Zo ook met het uitterlijk.

Waarom een Blackberry
Een blackberry had voorheen de bekende toetsenbord waar iedereen lekker snel mee kon pingen naar elkaar. Vrijwel daarna kwam Whatsap in opmars en werden de schermen groter om het internetten makkelijker te maken. Verder valt over de blackberry vrijweinig goed of slecht te praten. Een goede telefoon die met de prijs overeenkomt. En het heeft de naamsbekendheid niet in de steek gelaten. Wel is het waar dat rond 2011 de Blackberry een echte trendzetter was.