Apps voor tablets - mobiel android te reinigen
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Apps voor mobiel android  en tablet te reinigen

Veel applicaties beweren “cleaners” (schoonmakers) te zijn terwijl ze je schijfruimte alleen verstoppen en je apparaat infecteren met virussen en malware. Daarom is het lijstje hieronder van Android reinigers die je Android apparaten werkelijk kunnen schoonmaken belangrijk!.

Zo nu en dan je Android schoonmaken is sowieso een goed idee. Tijdens gebruik, wordt de opslagruimte van je apparaat gevuld met lege mappen, ongewenste databases en meer, achtergelaten door reeds verwijderde applicaties. Met een van de volgende applicaties, kun je deze onnodige elementen verwijderen en zorgen voor een grotere opslagruimte en betere prestaties van je apparaat.

Applicaties die Android apparaten kunnen reinigen

CCleaner (Reiniger - Schoonmakers)
Zeker geen nieuweling op de markt, CCleaner is een zeer populair softwareproduct om pc’s en Mac computers te verschonen en deze ultieme cleaner is nu ook voor Android beschikbaar. CCleaner helpt je je apparaat versnellen door het verwijderen van onnodige troep, het opruimen van zowel programmacache als browsegeschiedenis, klembordinhoud en nog veel meer. CCleaner heeft een ingebouwde application manager (applicatie beheer), met aparte tabbladen voor systeemapplicaties en voor applicaties die door de gebruiker zijn geïnstalleerd. Hiermee kun je ongewenste apps verwijderen en dus kostbare schijfruimte vrijmaken. CCleaner maakt niet alleen je opslagruimte vrij, maar houdt ook toezicht op je CPU- en RAM-gebruik en ook temperatuur en niveau van je batterij.

Er zijn slechts enkele tikken nodig om je apparaat te optimaliseren. Als je op de Analyze (analyseer) knop in het hoofdscherm tikt, wordt je apparaat gescand. Vervolgens kun je de applicaties selecteren die je wilt verwijderen en op de Clean (verschoon) knop tikken.

Clean Master (Reiniger - Schoonmaker)
Clean Master is ook zo’n geweldige app die je opslagruimte vrijmaakt, maar ook de prestaties van je apparaat verbetert, een boost geeft aan games, optimaliseert de batterij en beschermt je apparaat tegen malware en andere beveiligingsproblemen. Hij kan de programmacache opruimen en ook de resten van applicaties die niet langer geïnstalleerd zijn. De ontwikkelaar van Clean Master beweert dat zijn product je apparaat op virussen kan scannen in slechts 8 seconden! Met een tik kan Clean Master RAM vrijmaken. Je hebt de mogelijkheid om het CPU-gebruik te berekenen en applicaties te sluiten die zowel CPU verspillen als RAM en batterij. Met de ingebouwde app manager (applicatiebeheer), kun je ongewenste of grote, overbeladen apps (Bloatware) verwijderen en een backup maken van je applicaties. Is je apparaat rooted (zoals een jailbroken iPhone) kun je systeem apps verwijderen of ze naar een SD-kaart kopiëren. Met Clean Master kan je ook je foto’s scannen, duplicaten verwijderen en verwijderde foto’s terugzetten.

Duplicate Contacts & Utilities (Reiniger - Schoonmakers)
Deze app is bedoeld voor wie honderden of zelfs duizenden contacten heeft opgeslagen op zijn apparaat. Duplicate Contacts herkent duplicaten van je contacten en verwijdert ze. Zijn detectie mechanisme negeert landcodes en de ruimte tussen telefoonnummers. Hij vindt ook gelijke telefoonnummers die onder verschillende namen staan. Met de Pro versie, kun je nummers die opgeslagen zijn onder verschillende contacten ook samenvoegen in plaats van verwijderen. Het programma laat je ook email duplicaten verwijderen, lege contacten, en contacten importeren en exporteren, Duplicate Contacts is makkelijk en een snelle manier om je lijst van contactpersonen georganiseerd te houden.

SD Maid (Reinigen - Schoonmaker)
We gebruiken zelf deze krachtige tool sinds zijn vroege betaversie. SD Maid is echt makkelijk en heeft een eenvoudige gebruikersinterface maar je moet root toegang hebben (net zoiets als jailbreaking bij iOS) om de applicatie goed te laten werken. Deze app zal je Android apparaat opknappen door restanten te verwijderen van applicaties die niet langer op he apparaat zitten, zoals logs, crash rapporten, debug bestanden, etc., en zijn System Cleaner gebruiken om het systeem van je apparaat te verschonen. Met de ingebouwde App Control (applicatiebeheer) functie kun je applicaties bevriezen, resetten en zelfs verwijderen van zowel het systeem als de gebruiker. SD Maid detecteert de applicatie database en doet haar krimpen om opslagruimte vrij te maken. Hij heeft een eigen Explorer (verkenner) om door de opslagruimte van je apparaat te navigeren. Op de Play Store kun je voor € 2,05 de Pro versie ontgrendelen. Als je de applicatie opent, vind je jezelf in de Quick Access (snelle toegang) tabblad waar je tegelijk Corpse Finder (restanten vinden), System Cleaner (systeem schoonmaker), App Cleaner (app schoonmaker) en Database scanner met een klik kunt gebruiken. Mocht je de Pro versie hebben ontgrendeld, kun je ook Duplicates Finder (duplicatenvinder) gebruiken om duplicaten te herkennen en verwijderen van elk bestand op je Android apparaat. Met zijn Biggest File Finder (grootste bestand vinder) kom je gauw achter wat de ruimte opvreet van je opslag.

Startup Manager (Reinigen - Schoonmaken)
Misschien hebben velen van jullie weleens een toename ervaren in de opstarttijd van je apparaat. Misschien is het nu niet meer zo snel als de dag dat je het voor het eerst aan deed. Dit is wel natuurlijk en treedt op wanneer je begint om applicaties te installeren op je apparaat. De bedoeling van Startup Manager is de opstarttijd van je apparaat te verlagen door de uitschakeling van opstartonderdelen. De opstart items zijn onderverdeeld in gebruiker apps, systeem apps en een gepersonaliseerde lijst waar opstart items kunnen worden toegevoegd. Verder kan Startup Manager de opstarttijd van het systeem berekenen en ook het opstartgeluid uitzetten.

History Eraser (Reinigen - Schoonmaken)
Er zitten in je smartphone veel gegevens die potentieel schadelijk kunnen zijn als ze in verkeerde handen vallen. Met History Eraser hoef je daar geen zorgen meer over te maken. Met een klik maakt History Eraser de applicaties geschiedenis schoon. Deze app heeft geen root toegang nodig. Hiermee kun je browser geschiedenis wissen, gesprekslog, sms-berichten, Gmail geschiedenis, Google-zoekgeschiedenis, klembord gegevens, programmacache, downloadgeschiedenis en nog veel meer. Met deze applicatie hoef je niet alles een voor een handmatig te verwijderen. Deze is de gratis versie, gratis dankzij de advertenties, maar je kan een betaalde versie aanschaffen voor maar € 1,85.

Omdat deze applicaties geen task killers zijn (hoewel sommigen een ingebouwde task killer functie kunnen hebben) zijn ze volkomen veilig te gebruiken. Een task killer is trouwens een programmatje die, om RAM te sparen, open of ongebruikte applicaties volledig sluit.

Als je bovenvermelde applicaties gebruikt, kun je werkelijk de prestaties van je apparaat een boost geven en, door het opruimen van applicatieresten en andere troep, ook waardevolle opslagruimte vrijmaken.