Pijltoetsen werken niet Numeriek / Toetsenbord
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Pijltjestoetsen werken niet  'Toetsenbord'

Als de pijltjes toets ineens niet meer werkt, dus voorheen wel heeft gefunctioneerd is er waarschijnlijk wat aan de hand met de instellingen die per ongeluk zijn gewijzigd of door u zelf. Nummerieke pijltjes toetsen herstellen kan je eenvoudig met onderstaande tips.

Numlock aan of uitzetten om pijltjestoets te laten werken
De meestgangbare probleem waardoor je pijltjestoetsen op je Pc of laptop niet meer werken komt omdat de NumLock is uitgeschakeld. Of sporadish gezien zelfs in het tegenovergestelde, dat deze juist uitgeschakeld hoort te zijn. Hoe je de Numlock kan terugvinden op je toetsenbord is eenvoudig.

Je numlock toets zit vrij direct bij je pijltjestoetsen aan de rechterkant van je toetsenbord (Vaak boven de nummer 7. Probeer deze in of uit te schakelen om te kijken of je pijltjestoets nu wel weer werkt.

Geen cijfers: De cijfers werken niet op mijn toetsenbord + pijltjestoets (TIP 2 in 1)
Als je Numlock niet automatisch inschakeld telkens, dan kun je de onderstaande stap uitvoeren, zodat de numlock altijd geactiveerd is:

Ga naar Start en tik in het zoekveld: Regedit (Maak altijd eerst even een back-up van het register)

  • Navigeer naar sleutel: HKEY_USERS\.Default\Control Panel\Keyboard

  • Dubbel klik op de sleutel InitialKeyboardIndicators en zet de waarde op 2

  • Start daarna uw PC opnieuw op

  • Bij Windows 8 dient de waarde op 80000002 gezet te worden.

  • Als de instelling niet wordt onthouden na het herstarten van je PC, kan je bij Windows 10 de waarde ook op 2147483650 zetten.

Eenvoudige oplossing om pijltjestoetsen weer werkend te krijgen
Start je Pc of laptop opnieuw op en voer de Windows updates uit. Wellicht dat je toetsenbord pijltjes weer naar behoren functioneren. Daarnaast kun je ook een update (Driver) Voor je toetsenbord e/o mouspad numeriek uitvoeren. Wat meestal zich resulteerd in een werkend toetsenbord met pijltjes.

Advies nogmaals: Download / Update de drivers