Mac of Macbook wordt te warm
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Mac wordt te heet? Oplossingen!

Een steeds vaker voorkomend probleem is dat men klaagt over de hitte die van een Mac of Macbook af komt. Omdat dit onderwerp steeds meer naar boven komt hebben wij besloten ook hier een artikel over te schrijven. In dit artikel behandelen we een aantal mogelijke oplossingen. Ook gaan we kijken hoe het komt dat het product zo warm wordt.

Waarom komt deze hitte toch vandaan?
Een Mac (of Macbook) heeft een aluminium behuizing. Deze behuizing pakt heel makkelijk warmte op en verspreid deze ook erg makkelijk. Doorgaans zijn andere laptops plastic. Plastic geleid niet, aluminium wel.

Als er bij een Mac (of Macbook) dus warmte vrij komt, zal dit erg makkelijk door het aluminium worden verspreid. De warmte die het aluminium vasthoud, is niet zomaar weer weg.

Met een Macbook is het natuurlijk ook zo dat je zelf ook warmte afstaat aan het systeem. Je hebt de hele tijd je handen op de laptop en geeft zo warmte af. Ook staat een Macbook vaak op je schoot. Op je schoot kan de Macbook de warmte niet makkelijk kwijt en zal het vastgehouden worden.

Natuurlijk is het buiten het bovenstaande ook mogelijk dat je hardware stuk aan het gaan is. In dat geval kan je je systeem altijd langs een Apple store brengen of laten ophalen door Apple.

Oplossingen om van deze warmte af te komen
Indien je een Macbook hebt, kun je er altijd voor kiezen om een laptop blad te kopen die koude lucht de laptop in blaast of warme lucht afvoert. Deze tafeltjes zijn in sommige gevallen slechts €10 en zijn het zeker waard.

Een andere oplossing is om een programma te downloaden waarmee je de snelheid van je 'fans' kunt aanpassen.

Door de snelheid van je fans aan te passen heb je meer controle over hoe warm je laptop is. Zo kun je, als je laptop te warm word, de fans even iets hoger zetten om de laptop weer te laten afkoelen. Dit kan natuurlijk ook met een iMac.

Ik gebruik zelf het programma: smcFanControl. Met dit programma kun je exact aflezen hoe warm je systeem is en aan de hand van deze gegevens kun je je fan snelheid instellen.

smcFanControl is gratis te downloaden.

Let er wel op dat je je fans niet altijd maar op de hoogste stand hebt staan. Als je dit doet, verkort je de levensduur van je fans en daarmee je systeem. Lees voor gebruik wel even goed door wat wel en wat niet te doen. Op deze manier voorkom je eventuele problemen in de toekomst.

Zoals ik eerder al aanhaalde kan het ook aan je hardware liggen. Het is in dit geval het best om dit te laten oplossen door Apple zelf. Ik raad je sterk aan om je systeem gewoon naar een Apple store te brengen of deze te laten ophalen door Apple.

Kijk altijd even na of je nog garantie hebt. Dit kan op [link]https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do[/link] pagina.

Vragen over smcFanControl? Stel ze gerust