Mac computer of windows systeem
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Apple of Windows nemen. Wie kiest?

Waarom willen of kiezen veel mensen een Apple product ten opzichte van een Windows product (bijvoorbeeld: Macbook versus Windows laptop)? Wat is nu de exacte reden waarom mensen soms voor een Apple product kiezen? Wat maakt dit product zo gewild en waarom zou jij eventueel voor een Apple product gaan? Dit zijn vragen die veel gesteld worden.

Veel mensen denken vaak dat men voor een Apple product kiest om de naam,
is dat echter wel echt zo?

Dus, waarom kiest men eigenlijk voor een Apple product?
Ik heb het al erg vaak zien gebeuren, mensen die een Apple product kopen zonder dat ze ook maar enig idee hebben of het wel fijn werkt. Maar waarom doen zij dit? Waarom hebben zij blind vertrouwen in een product van dit bedrijf?

In de meeste gevallen is dit op aanraden van iemand anders. Veel mensen zijn erg te spreken over de producten die Apple fabriceert.

Men hoort vaak dat het product heel erg gebruiksvriendelijk is en dat het product lang mee gaat. Dit spreekt een grote doelgroep heel erg aan en dit is precies de reden waarom mensen geïnteresseerd raken in Apple producten.

Microsoft (en daarmee Windows) heeft over het algemeen een slechte naam ontwikkeld in de afgelopen jaren. Windows Vista was een flop en dit zit nog steeds bij mensen in het achterhoofd als zij gaan kijken naar een nieuw systeem.

Apple bied natuurlijk een mooi alternatief aan: een goed systeem waar de meeste gebruikers heel erg over te spreken zijn. Hierdoor is het grote prijsverschil al snel goed gepraat.

Je ziet heel vaak dat mensen, vooral op het internet, negatief praten over Apple terwijl zij weinig of zelfs geen ervaring hebben met de producten. Erg jammer natuurlijk! Men denkt vaak dat iedereen de producten koopt voor de naam. We gaan verder praten over precies dit en waarom dit niet waar is.

Waarom zou ik kiezen voor een Apple product?
Voordat we verder gaan wil ik even duidelijk maken dat ik geen flame wars probeer uit te lokken, het volgende deel is mijn persoonlijke mening, sommige mensen hebben slechte ervaringen met Apple en zijn het misschien dus niet met mij eens.

Zelf maak ik gebruik van meerdere systemen. Dit artikel typ ik op een HP laptop met als besturingssysteem Windows 8. Ik heb ook nog een Macbook Pro uit 2013 en een Macbook Pro uit 2006.

Ik ben altijd erg te spreken over beide producten. Windows levert bij mij nooit problemen op en Mac OS ook niet. Waarom heb ik dan toch beide producten?

Vroeger, toen ik mijn eerste MP3 speler kreeg, was dit een Apple product. Het product beviel heel erg goed. Zodoende heb ik ook mijn telefoon van Apple gekocht en zelfs mijn laptop.

De prijs deed er niet echt toe omdat ik uit ervaring wist dat de producten die werden geleverd goed waren. De producten gingen jaren mee en persoonlijk vond ik het dus het geld meer dan waard.

Mijn eerste Macbook, een Macbook Pro uit 2006, werkt tot op de dag van vandaag nog perfect. De laptop draait op de laatste software en is nog steeds goed genoeg om hedendaagse applicaties te draaien.

Ik kies persoonlijk dus voor Apple producten omdat het kwalitatief erg goed is.

Zoals ik eerder al zei heb ik ook een Windows laptop. Deze laptop gebruik ik vooral voor alledaagse activiteiten. Als ik buiten de deur een laptop nodig heb, neem ik mijn Windows laptop mee. Dit omdat ik het niet aandurf om met mijn Macbook naar buiten te gaan. Omdat deze zo duur is ben ik bang dat deze stuk gaat en dat zou ik erg zonde vinden.

Veel mensen kiezen dus voor een Apple product omdat hun ervaring met deze producten gewoon goed is. Waarschijnlijk dezelfde reden waarom jij jouw laptop of computer hebt gekocht; goede ervaringen / recensies.

Natuurlijk is er ook een groep die meeloopt met de hype, echter is dat niet alleen bij Apple zo, maar ook bij Samsung, Microsoft, Blackberry en veel andere grote bedrijven.

Voordat jij een laptop gaat kopen of wilt oordelen over een systeem: ga eens langs bij de MediaMarkt en probeer de verschillende systemen een tijdje uit. Kijk wat voor jou het beste werkt en basseer je keuze op dat wat jij ervaart.

Voor mij persoonlijk werkt Mac OS iets fijner dan Windows, maar jouw ervaring kan totaal anders zijn en ook dat moet natuurlijk kunnen.