Hoe werkt BitTorrents? Films downloaden
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Hoe werkt BitTorrents? Downloaden..

Altijd al afgevraagd hoe mensen gratis films en muziek downloaden? Dit gaat via BitTorrents. Allereerst wordt hier
uitgelegd wat torrents precies zijn en wat je er voor nodig hebt, en vervolgens zal er worden uitgelegd hoe jij dit ook kunt doen.

Wat zijn BitTorrents?
Torrents is engels voor "stortvloed" en een bit is een eenheid van informatie(aan/uit). Samen is BitTorrents de benaming voor een methode van downloaden van peer-to-peer(van gebruiker naar gebruiker). In plaats van te downloaden van een server(kun je zien als een magazijn) gaat men downloaden van andere gebruikers. Wanneer jij een torrent download dan deel jij de informatie die jij download ook meteen.

Wat heb ik er voor nodig?
Om te downloaden via BitTorrents heb je een BitTorrent client en een torrentsite nodig. Eén van de meest populaire BitTorrent client is µTorrent

µTorrent is het programma dat de BitTorrent leest en uitvoert. Het programma zorgt er voor dat de bestanden worden gedownload van een peer(gebruiker) en maakt het mogelijk dat jij jouw bestanden weer deelt naar andere peers.

Een BitTorrent wordt ook wel een torrent genoemd. De torrent is niet meer dan een klein bestand met de juiste downloadinformatie erop. Zie het als  een recept(torrent) van de dokter(Torrentsite) die jij inlevert bij de apotheek(µTorrent). Hierin staat de omvang en de beschrijving van het bestand. Maar ook staat hier het adres(ip) in zodat µTorrent weet waar hij het bestand van kan downloaden en naar toe moet delen. Je kunt µTorrent downloaden vanaf www.utorrent.com, let op dat er ook een betaalde versie is en deze is niet nodig.

De Torrentsite. Een torrentsite is een site die het mogelijk maakt om torrents te vinden en te delen. Gebruikers kunnen hier hun torrents uploaden zodat andere mensen deze in een BitTorrent client kunnen laden en beginnen met downloaden. Twee populaire Torrentsites zijn www.KAT.ph (kickasstorrents) en www.ThePirateBay.org.

Seeders zijn mensen die het bestand volledig hebben gedownload en nu delen, hoe meer seeders hoe sneller jij kunt downloaden. Zonder seeders kunnen de  bestanden niet downloaden, we spreken dan van een dode torrent. Leechers zijn mensen die het bestand nog niet volledig hebben gedownloaden en nog bezig zijn. Ook deze zorgen voor een snellere download maar seeders zijn altijd beter.

Starten met downloaden
Hier wordt beschreven hoe je kunt downloaden.

Stap 1.
Download en installeer µTorrent vanaf www.utorrent.com.

Stap 2.
Ga naar kat.ph en vul jouw zoekopdracht in de balk met "search query".

Stap 3.
Wij zoeken op "utorrent 2.2.1" en vinden meerdere torrents. Als je op de naam klikt zal je naar de pagina van de torrent gaan en krijgt hier meer informatie te zien.

Handige informatie:
Nummer 1: het aan seeders = hoe meer seeders hoe beter! Staat hier 0 dan zal je dit bestand nooit volledig kunnen downloaden.
Nummer 2: het aantal leechers oftewel het aantal mensen die nog bezig zijn met downloaden.

Klik op de omstreepte torrent. 


Stap 4.
Je bent nu op de eigen pagina van de torrent. (http://kat.cr/utorrent-2-2-1-exe-t10325467.html)

Handige informatie:
Nummer 1: "Comments" dit is commentaar geschreven door andere gebruikers. Dit kun je gebruiken om te controleren of de torrent wel goed is zoals omschreven.
Nummer 2: De waardering van de torrent. Dit spreekt voor zich.
Nummer 3: "Download Torrent" Hier kun je de torrent downloaden.

Klik op "Download Torrent"


Stap 5.
Er verschijnt nu een bestand in je downloadmap van jouw browser. Mijn computer ziet dit bestand als een "TORRENT File". Let op, mijn downloads heb ik in deze map gezet, dit kan verschillen met jouw computer. Doordat ik al vaker gedownload heb herkent mijn  computer het bestand en kan ik hem gewoon openen. Herkent jouw computer het bestand niet dat verwijs ik je naar Stap. 5.1 .

Open de torrent door er dubbel op te klikken.Stap 6.
Na het klikken zal µTorrent zichzelf starten en komt er een pop-up binnen het programma µTorrent.

Nummer 1: Hier zie je waar het bestand zal worden opgeslagen wanneer je download. Als je dit voor een enkele keer wilt veranderen dan kan dat in dit scherm. Wil je het permanent veranderen dan moet je via het opties-menu gaan van µTorrent.

Druk op "OK". Let op, mijn µTorrent is in het engels maar er zal weinig anders zijn.

Stap 7.
De torrent is nu geladen in µTorrent en de bestanden worden nu gedownload.

Nummer 1: Deze balk laat de voortgang zien van de download. Ziet u "seeding" of "delen" dan is deze compleet.
Nummer 2: Nummer 2 laat de snelheid van het downloaden zien.

Klik nu met je rechtermuisknop op de torrent en klik op "open bijbehorende map" of klik twee maal met de linker muisknop om het bestand te openen. Je bent klaar met downloaden.


Stap 5.1
Je hebt het probleem dat jouw computer het bestand "TORRENT File" niet herkent. Wij gaan er voor zorgen dat wanneer je de torrent aanklikt µTorrent zich meteen start.

Klik met de rechtermuisknop op de torrent en klik op "open met".


Stap 5.2
Dit scherm verschijnt bij jou, indien je Windows 7 gebruikt.

Nummer 1: Let op dit kleine vinkje, deze opent "andere programma".
Nummer 2: "Browse.." Oftewel "Bladeren" Hiermee kunt u in uw computer zoeken naar programma's die niet onder "andere programma" staan.
Nummer 3: Zorgt er voor dat het bestandstype altijd met dit programma wordt geopend.

Zoek het µTorrent icoontje op binnen "andere programma", staat deze hier niet bij dan moet u "bladeren". Zoek via "bladeren"het programma µTorrent op en voeg deze toe.

Selecteer µTorrent en klik op "OK". De torrent bestanden zullen vanaf heden automatisch geopend worden met µTorrent. Ga weer verder vanaf Stap. 6.