Gewone laptop of touchscreen laptop?
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Gewone laptop of touchscreen laptop?

Mobiele telefoons met touchscreen zijn oude koek. Nieuw in het technische landschap zijn echter computers met touchscreens. U kunt de computer gebruiken als vanouds, maar kan nu ook het scherm aanraken en op deze manier uw computer bedienen. Maar waarom zou men kiezen voor een laptop met touchscreen? In dit artikel gaan we de voordelen en nadelen van laptop met touchscreen langs.

Gewone laptop of touchscreen laptop?
Voordelen van touchscreen zijn dat u kunt genieten van het gemak van touchscreen, en van een toetsenbord. Voor mensen die veel onderweg zijn is een laptop erg handig, en voor zakelijke gebruiker is het touchscreen perspectief ook voordelig, met betrekking tot het tekenen van contracten dat nu op de laptop kan gebeuren. Dit is echter wel afhankelijk van de toepassingen die de gebruiker gebruikt. Een laptop die bijvoorbeeld een vaak naar bouwplaatsen wordt meegenomen is in het voordeel als het touchscreen bevat, dit scheelt een hoop rommel in het toetsenbord. Om de keuze tussen touchscreen en geen touchscreen te kunnen maken moet u hier rekening mee houden.

Prijzen
De prijs van een laptop kunt u natuurlijk zo veel maken als u zelf wilt, maar in dit artikel gaan we uit van een laptop waarmee u kunt mailen en internetten. U kunt vanaf ongeveer 300 euro een laptop met touchscreen aanschaffen. Wil u iets steviger geschut hebben, dan kan u kiezen voor een laptop van ongeveer 600 euro. De prijs verschilt zeer weinig van een laptop met dezelfde specificaties zonder touchscreen.

Merken
Er zijn erg veel verschillende soorten laptopmerken waar u als gebruiker uit kunt kiezen. Je hebt Acer, Asus, Dell en nog vele meer. Volgens de testen van besteproduct.nl zijn de vijf beste merken Apple, Samsung, MSI, Lenovo en Asus. Omdat Apple en MSI geen laptops met touchscreen leveren en Samsung niet meer in Nederland levert, zullen we deze buiten beschouwing laten, en pakken we Acer (die onder Asus stond) erbij. We kijken nu dus naar Lenovo, Asus, Acer en de Surface tablets van Microsoft.

Lenovo heeft de Flex book. Dit is een soort kruising tussen een tablet en pc, met een scherm dat 360 graden kan draaien. Deze laptop is goed voor alledaags gebruik, en kan dus ook als tablet gebruikt worden. Als het toetsenbord eronder wordt geklapt kan hij staand als tablet gebruikt worden voor touchapplicaties.

Van Acer is de Aspire series interessant. De notebook bestaat uit een toetsenbord en een tablet die losgekoppeld kunnen worden van elkaar. Wat gezegd moet worden is dat de harde schijf die in het onderste deel van de laptop aanwezig is, niet meer beschikbaar is als het scherm wordt losgekoppeld. De tablet schakelt dan over op een andere videochip, een andere harde schijf en de prestaties zullen hierdoor ook minder worden. Het voordeel is echter dat de computer dus als tablet meegenomen en gebruikt kan worden. Van Asus zijn er vooral laptops beschikbaar met touchscreen. Een normaal uitziende laptop met touchscreen functie. Deze zijn er ook in verschillende prijsklasses, van 300 euro tot 1500 (of zelfs nog meer). Wat opvalt is dat er vooral laptops beschikbaar zijn. Als je ervan houdt om echt een laptop bij je te hebben, is dit een goede keuze.

De Surface van Microsoft is een tablet waarop een gelimiteerde versie van de Windows staat, die is geoptimaliseerd voor tablets. De Surface Pro heeft de volledige versie van Windows. De tablet zelf is mooi vormgegeven, heeft goede specificaties en er kan een hoes op aangesloten worden met een toetsenbord. De prijs is erg verschillend: deze loopt van ongeveer 300 tot meer dan 1000 euro.

Systeem?
De meeste laptops of laptop-tablets met touchscreen hebben als software Windows 8 geinstalleerd. Met de grote tegels is dit, zeker voor devices met touchscreen, een fijn besturingssysteem om mee te werken.

Aanrader
De Surface Pro is echt geoptimaliseerd voor touchscreen gebruik. Het is niet echt een laptop, maar u kunt een toetsenbordhoes aansluiten op deze tablet, en door een handig pootje kunt u hem gemakkelijk neerzetten om zo te gebruiken als laptop, terwijl u hem ook on-the-go kunt gebruiken als tablet.

Daarom is deze tablet een goede keus als u een goede touchscreen wil