Waarom PC onderhouden
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Waarom Computeronderhoud nodig is?

Het overkomt de meeste mensen, tijdens het opstarten doet de computer ineens erg vreemd of na het opstarten is de computer intens traag geworden. Bepaalde programma's werken niet meer of het scherm doet niet meer wat het eerder altijd deed. Iedereeen krijgt er op een gegeven moment mee te maken. 


In de meeste gevallen is een computerprobleem te wijten aan het niet onderhouden - of slecht onderhouden - van de computer. Ondanks dat het een stukje software is waar de computer grotendeels op draait, heeft ook dit onderhoud nodig. Soms is het nodig om de computer grondig schoon te maken of zelfs opnieuw te installeren om deze goed te laten functioneren.

De meestvoorkomende fouten zijn de onderstaande fouten, met als gevolg dat de computer niet meer goed functioneert.

DLL errors
Veel mensen maken het mee. Je start de computer op of klikt een programma aan en krijgt de tekst "Corrupt **.DLL" of "Missing **.DLL". Een missende DLL hangt veelal samen met virussen en malware. Dit zijn programma's welke jouw computer aanpassen zonder dat jij het wilt. Wij raden iedereen dan ook aan een goede virusscanner te installeren alvorens je online gaat downloaden op je USB-stick in de computer stopt.

Het oplossen van DLL errors is vaak simpel. Verwijder, middels een anti virus, het virus en start het downloaden van je missende DLL file.

Hardware problemen in het algemeen
Ook de hardware, de binnenkant van de computer, vertoont in veel gevallen na enige tijd wat probleempjes. Vaak komt dit doordat bijvoorbeeld een processorkoeler vol zit met stof en deze de hitte niet meer kwijt kan. Hierdoor raakt de computer oververhit en beschadigd deze een aantal elementen van de computer.

Dit is op te lossen door eens in de zoveel tijd de computer open te maken en het stof weg te halen. Meer is niet nodig!

Een vastlopende computer
De meest voorkomende is een vastlopende computer. Men snapt vaak niet hoe dit kan gebeuren. Vaak gaat een vastlopende computer samen met de bovenstaande problemen (DLL, hardware). Door de computer in veilige modus op te starten, kun je analyseren of het probleem eerder bij de software ligt anders dan de hardware. Op het moment dat je in veilige modus gewoon normaal kunt opstarten, ligt het niet bij de hardware. In dat geval is een systeemherstel aangeraden.

Hoe moet ik in het vervolg omgaan met mijn computer?
Een computer is een delicaat dingetje. Het luistert erg nauw en kan niet zo goed tegen stofjes, water en het niet onderhouden in het algemeen. Wij raden je dan ook aan om in het vervolg je computer goed te onderhouden. Maak de computer eens open en veeg het stof weg. Maak een back-up van je computer en zorg dat er wekelijks een virusscanner gaat draaien. Ook is het aangeraden om CCleaner eens in de paar dagen te laten draaien om overtollige informatie van de computer te verwijderen. Op deze manier kun je veel langer plezier hebben van jouw dure apparaat.

Alles over hoe je de PC optimaal houdt lees je hier