Pictogram veranderd in ander icoontjes
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Desktop pictogrammen veranderd in Appart icoontjes?

Een veel voorkomend probleem, vooral in Windows 7, is dat alle icoontjes plotseling veranderen. Erg vervelend, zeker als de programma’s dan ook niet meer goed werken.

In dit artikel wat handig is voor o.a. Windows 7, maar ook voor Windows 8 en Windows 10, gaan we laten zien hoe je de pictogrammen weer naar de standaardwaardes kunt zetten.

Database
Zoals bijna alles, werken ook de icoontjes met een database. In de meeste gevallen is het zo dat als er problemen zijn met de icoontjes, er ook een probleem is met de database waar alles omtrent de icoontjes geregeld wordt.

De makkelijkste oplossing
Vaak is dit probleem zeer eenvoudig op te lossen met een aantal simpele acties.

Navigeer naar C:\GEBRUIKERS\GEBRUIKERSNAAM\APPDATA\LOCAL, dit kun je doen door verborgen mappen weer te geven en normaal te navigeren, of je kopieert het bovenstaande adres en plakt deze in een venster.

Eenmaal in de map, zoek je naar “ICONCACHE” en / of “ICONCACHE.DB” en verwijder je deze.

De volgende stap is het opnieuw opstarten van de computer, eenmaal opnieuw opgestart moeten alle icoontjes weer op de juiste plek staan.

Een andere oplossing
Indien het een recent probleem is, kun je natuurlijk altijd beslissen om een herstelpunt terug te plaatsen. Zo ondervind je weinig problemen en is het probleem normaliter gewoon direct opgelost.

De icoontjes doen het weer, maar de snelkoppelingen niet?
Soms is het ook zo dat de snelkoppelingen het niet meer doen nadat je de icoontjes hebt aangepast. In dit geval kun je het volgende proberen:

Druk op de startknop en typ vervolgens “regedit”, open het programma. Navigeer vervolgens naar HKEY_CURRENT_USER, vervolgens software, Microsoft, CurrentVersion, Explorer, FileExts, .Ink. Klik met de rechtermuisknop op “USERCHOICE” en kies voor “verwijderen”. Geef toestemming en start de computer vervolgens opnieuw op.

Het probleem hoort nu opgelost te zijn.

Mocht het probleem zich blijven voordoen
Als het probleem zich blijft voordoen is het een idee om te kijken of het niet aan het gebruikersprofiel ligt. Door een nieuw profiel op de computer aan te maken en daar in te loggen kun je zien of dat zo is. Als op dat nieuwe profiel alles wel naar behoren werkt is het aangeraden om je computer op te schonen met behulp van bijvoorbeeld CCleaner, hoe dit werkt kun je terugvinden in een artikel Download en uitleg nederlands CCleaner tool

Per programma
Het kan zo zijn dat slechts enkele programma’s niet meer goed werken, in dat geval is het raadzaam om te kijken of het niet makkelijker is om deze programma’s opnieuw te installeren. Bij een her installatie moeten ook alle problemen zijn verholpen.

Foutmeldingen
Het kan uiteraard gebeuren dat er foutmeldingen ontstaan tijdens het uitvoeren van verschillende acties. Als dit gebeurd, horen wij dat natuurlijk graag in ons Computerforum. Dan gaan wij kijken of er een oplossing is.