Hoe gebruik je Google+ en wat kun je ermee doen?
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Hoe werkt Google+ in gebruik, Wat kun je daarmee doen?

Veel  hebben een Facebook of Twitter account en gebruiken deze ook veel. Ook veel mensen hebben een Google Plus account, maar ze hebben eigenlijk geen idee hoe ze dit medium moeten gebruiken. Google Plus is het sociale netwerk dat Google in 2011 heeft geintroduceerd. Voor een YouTube account is ook een Google Plus account nodig. Met je Google Plus account kan je ontzettend veel, maar wat eigenlijk allemaal? Het juiste doel van dit artikel is dat je overzicht krijgt over Google Plus en gestimuleerd wordt om aan de slag te gaan. 

 

Sociaal netwerk
Google Plus is net als Facebook een sociaal netwerk. Maar in plaats van alleen vrienden toevoegen zoals op Facebook, gaat Google Plus een stapje verder. Als gebruiker kan je kringen aanmaken waar je vervolgens mensen aan toe kan voegen. Je ziet dan de updates van die gebruiker in je nieuwsoverzicht. Je kan verschillende kringen aanmaken. Standaard zijn de kringen vrienden, familie en kennissen er, maar je kan er zelf meerdere toevoegen. Dit lijkt erg op de ‘echte’ manier van contacten onderhouden, je deelt niet alles met iedereen. Je kan namelijk werk en vrienden gescheiden kan houden, zodat niet al je collega’s statusupdates over je persoonlijke leven kunnen volgen.

Net als de like op Facebook, heeft Google Plus ook zoiets, dit heet +1. Bij berichten in je nieuwsoverzicht zie je een knopje met daarin +1. Als je op dit knopje klikt, “like” je het bericht. Verder kan je reageren op de statussen van anderen. Naast statusupdates zie je ook wat andere mensen reageren op bijvoorbeeld YouTube video’s. Dit kan je ook weer liken en je kan hier ook op reageren.

Privacy
Wat een groot voordeel is aan Google Plus, is dat je kan kiezen in welke cirkel je een bericht wilt delen. Je kan dus per bericht instellen met wie je het wilt delen. Zoals eerder genoemd is de mogelijkheid om kringen te maken. Als je een nieuw bericht wilt delen, kan je aangeven met welke kring je dit wilt delen. Zo krijgt niet iedereen te zien wat jullie hebben gegeten tijdens het familieweekend. Bij het delen van een bericht kan je trouwens ook kiezen wat je wilt delen: video, foto, website of tekst.

De button hoe herken je die? En testen?
Zoals je hieronder ziet, zie je een button van Google+. Als je er nu op klikt dan beveel je eigenlijk dit artikel aan aan andere mensen die op jouw Google plus kanaal zijn aangesloten.(Je mag het altijd testen hoe het eruit ziet, dus ga je gang)  Verder lijkt het dan hetzelfde op Facebook als delen op jouw muur. 

Hangouts
Met Google Plus kan de gebruiker Hangouts aanmaken met willekeurige personen of mensen die je kent. Zie het als een plek waar je rond kan hangen samen met anderen. Je kan hier chatten of videochatten. Maar je kan ook bijvoorbeeld samen een YouTube video kijken. Een groot voordeel van Hangouts is dat groepen gebruikers gratis kunnen videochatten met elkaar.

Google’s diensten
Met een Google Plus account profiteer je niet alleen van het sociaal netwerk van Google, maar heb je toegang tot alle apps die Google te bieden heeft, zoals YouTube, Gmail, Google Drive, Maps, en nog veel meer. Google onthoudt de instellingen en voert deze op de verschillende apps door, waardoor je maar één account nodig hebt om van al deze diensten gebruik te maken. Dat is een mooie bijkomstigheid van het sociaal netwerk van Google.

Zakelijk
Zakelijk is Google Plus ook erg aantrekkelijk. Je kan een zakelijk profiel aanmaken waarmee je gemakkelijk zakelijke contacten en gewone contacten kan onderhouden door middel van verschillende cirkels. Het mooie is dat je automatisch geïndexeerd wordt door Google. Als je dus een pagina voor een bedrijf opricht, verschijn je in de zoekresultaten van Google. Is dat niet geweldig?